Treceți la conținutul principal

Târgul de Sfântul Dumitru, la Muzeul Satului din Capitală

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va găzdui, în perioada 21 - 23 octombrie, Târgul de Sfântul Dumitru, ocazionat de sosirea toamnei şi a Sfintei Sărbători de Sfântul Dumitru.

Potrivit Biroului de presă al muzeului, la sfârşit de săptămână, organizatorii le propun vizitatorilor iubitori de tradiţii un program plin de veselie, încărcat de momente pentru suflet.

Ansambluri folclorice, tarafuri şi solişti de muzică populară românească şi a etniilor conlocuitoare, muzică de fanfară, muzică religioasă onoruri militare ... în echipament de epocă, teatru, expoziţie de artă plastică, parada costumelor de inspiraţie populară sunt tot atâtea motive pentru a fi, timp de trei zile, oaspeţii Muzeului Satului.

Nu vor lipsi produsele din gastronomie tradiţională - cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produsele bio - miere, fructe şi legume, zacuscă, dulceţuri, care vor face deliciul celor trei zile de târg iar meşteri populari veniţi din toate zonele ţării vor fi prezenţi la târg cu obiecte care pot constitui un frumos cadou pentru cei dragi.

Sursa:AGERPRES

Comentarii

anana a spus…
buna dimineata ! draga mea prietena
sa ai un sfarsit de saptamana implinit
si un WEEKEND FERICIT!
Gingasia a spus…
Multumesc si tie la fel!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .