Treceți la conținutul principal

Târgul de Sfântul Dumitru, la Muzeul Satului din Capitală

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va găzdui, în perioada 21 - 23 octombrie, Târgul de Sfântul Dumitru, ocazionat de sosirea toamnei şi a Sfintei Sărbători de Sfântul Dumitru.

Potrivit Biroului de presă al muzeului, la sfârşit de săptămână, organizatorii le propun vizitatorilor iubitori de tradiţii un program plin de veselie, încărcat de momente pentru suflet.

Ansambluri folclorice, tarafuri şi solişti de muzică populară românească şi a etniilor conlocuitoare, muzică de fanfară, muzică religioasă onoruri militare ... în echipament de epocă, teatru, expoziţie de artă plastică, parada costumelor de inspiraţie populară sunt tot atâtea motive pentru a fi, timp de trei zile, oaspeţii Muzeului Satului.

Nu vor lipsi produsele din gastronomie tradiţională - cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produsele bio - miere, fructe şi legume, zacuscă, dulceţuri, care vor face deliciul celor trei zile de târg iar meşteri populari veniţi din toate zonele ţării vor fi prezenţi la târg cu obiecte care pot constitui un frumos cadou pentru cei dragi.

Sursa:AGERPRES

Comentarii

Anonim a spus…
buna dimineata ! draga mea prietena
sa ai un sfarsit de saptamana implinit
si un WEEKEND FERICIT!
Gingasia a spus…
Multumesc si tie la fel!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .