Treceți la conținutul principal

O editura care imi place!

Editura Vremea isi intampina cititorii cu carti noi la Târgul de carte Gaudeamus. Intre 23 si 27 noiembrie la standul editurii vor avea loc lansari ale celor mai noi aparitii editoriale din colectiile FID - Fapte, Idei, Documente, Planeta Bucureşti, Autori români şi Poesis.

Programul evenimentelor editurii Vremea la Târgul de carte Gaudeamus - Carte de invatatura, editia 2011:

Cărţi noi în colecţia FID - Fapte, Idei, Documente
Vineri, 25 noiembrie, ora 13.00, Standul editurii Vremea (nr. 30, nivel 0.00)
Apocalipsa lui Pavel, de Smaranda Bădiliţă şi Cristian Bădiliţă
Biserici, secte, erezii?, de Cristian Bădiliţă şi Otniel Vereş
Memoriile Mandarinului valah. 1954-1956, de Petre Pandrea
Post-ceauşismul – o tranziţie fără sfârşit, de Şerban Orescu
Comunismul povestit copiilor de fiica unui condamnat la moarte. Procesul Canalului Dunăre-Marea Neagră, de Martha Georgescu Topuslău
Invitaţi: acad. Şerban Papacostea, Nadia Marcu-Pandrea, Martha Iliescu, Şerban Orescu, Ştefan Dimitriu, Silvia Colfescu

Cărţi noi în colecţia Planeta Bucureşti
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 13.00, Spaţiul Dacia
Bucureşti – portret în acuarelă, de Gheorghe Leahu
Bucharest Guide, de Silvia Colfescu
Liviu Ciulley – un reper, de Nicolae Şt. Noica
80 de ani în jurul lumii povestiţi de Lia Ioana Ciplea, de Stephen Fischer-Galaţi
Popasuri, de Alexandru Olian
Invitaţi: acad. Dinu C. Giurescu, Lia Ciplea, Nicolae Şt. Noica, arh. Gheorghe Leahu, Duduţa Olian, Silvia Colfescu

Lansarea cărţii O contribuţie la istoria exilului românesc, vol. X, de Aurel Sergiu Marinescu
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14.00, Standul editurii Vremea (nr. 30, nivel 0.00)
Invitaţi: Lucia Hossu Longin, Doina Jela, Silvia Colfescu

Cărţi noi în colecţiile Autori români şi Poesis
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 15.00, Standul editurii Vremea (nr. 30, nivel 0.00)
În labirint sunt umbre şi lumini, de Codruţ Constantinescu
Generale, să nu taci!, de Gheorghe Dragomir
Cânta o pasăre, de Constantin Niţu
Invitaţi: Silvia Colfescu, Christian Crăciun, Gheorghe Dragomir, Codruţ Constantinescu, Constantin Niţu
sursa: VREMEA

Comentarii

Cinabru a spus…
Vremea a fost de multi ani si una dintre preferatele mele, si ca titluri, si ca prezenta, sa-i spunem. O editura serioasa, o oferta buna (cel putin dupa gusturile mele). S-o tina tot asa.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .