Treceți la conținutul principal

O editura care imi place!

Editura Vremea isi intampina cititorii cu carti noi la Târgul de carte Gaudeamus. Intre 23 si 27 noiembrie la standul editurii vor avea loc lansari ale celor mai noi aparitii editoriale din colectiile FID - Fapte, Idei, Documente, Planeta Bucureşti, Autori români şi Poesis.

Programul evenimentelor editurii Vremea la Târgul de carte Gaudeamus - Carte de invatatura, editia 2011:

Cărţi noi în colecţia FID - Fapte, Idei, Documente
Vineri, 25 noiembrie, ora 13.00, Standul editurii Vremea (nr. 30, nivel 0.00)
Apocalipsa lui Pavel, de Smaranda Bădiliţă şi Cristian Bădiliţă
Biserici, secte, erezii?, de Cristian Bădiliţă şi Otniel Vereş
Memoriile Mandarinului valah. 1954-1956, de Petre Pandrea
Post-ceauşismul – o tranziţie fără sfârşit, de Şerban Orescu
Comunismul povestit copiilor de fiica unui condamnat la moarte. Procesul Canalului Dunăre-Marea Neagră, de Martha Georgescu Topuslău
Invitaţi: acad. Şerban Papacostea, Nadia Marcu-Pandrea, Martha Iliescu, Şerban Orescu, Ştefan Dimitriu, Silvia Colfescu

Cărţi noi în colecţia Planeta Bucureşti
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 13.00, Spaţiul Dacia
Bucureşti – portret în acuarelă, de Gheorghe Leahu
Bucharest Guide, de Silvia Colfescu
Liviu Ciulley – un reper, de Nicolae Şt. Noica
80 de ani în jurul lumii povestiţi de Lia Ioana Ciplea, de Stephen Fischer-Galaţi
Popasuri, de Alexandru Olian
Invitaţi: acad. Dinu C. Giurescu, Lia Ciplea, Nicolae Şt. Noica, arh. Gheorghe Leahu, Duduţa Olian, Silvia Colfescu

Lansarea cărţii O contribuţie la istoria exilului românesc, vol. X, de Aurel Sergiu Marinescu
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14.00, Standul editurii Vremea (nr. 30, nivel 0.00)
Invitaţi: Lucia Hossu Longin, Doina Jela, Silvia Colfescu

Cărţi noi în colecţiile Autori români şi Poesis
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 15.00, Standul editurii Vremea (nr. 30, nivel 0.00)
În labirint sunt umbre şi lumini, de Codruţ Constantinescu
Generale, să nu taci!, de Gheorghe Dragomir
Cânta o pasăre, de Constantin Niţu
Invitaţi: Silvia Colfescu, Christian Crăciun, Gheorghe Dragomir, Codruţ Constantinescu, Constantin Niţu
sursa: VREMEA

Comentarii

Cinabru a spus…
Vremea a fost de multi ani si una dintre preferatele mele, si ca titluri, si ca prezenta, sa-i spunem. O editura serioasa, o oferta buna (cel putin dupa gusturile mele). S-o tina tot asa.

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…