Treceți la conținutul principal

Gazeta îţi aduce marţi, 6 decembrie, celebra carte de bucate scrisă de SANDA MARIN

Si un concurs la Radu pe blog  Mos Craciun vine cu daruri de la Pyramis
 

Cel mai bun ghid prin bucătărie al românilor a apărut pentru prima dată în urmă cu 75 de ani. De atunci a trecut prin numeroase schimbări

Sfatul bunicilor a rămas acelaşi de cîteva decenii. "Nu trebuie să lipsească din bucătărie!", spun ei. Nu, nu se referă la un ingredient-minune, ci la cartea de bucate care a marcat mai multe generaţii! Şi care, de pe 6 decembrie, va putea fi cumpărată de la chioşcurile de ziare, împreună cu Gazeta Sporturilor, la un preţ excelent: 14,99 lei!

111 ani de la naşterea autoarei
Celebra carte de bucate a apărut pentru prima dată în perioada interbelică, mai exact în 1936. Autoarea ei: Cecilia Maria Simionescu, născută la Iaşi, în decembrie 1900, deci în urmă cu un secol plus 11 ani. De ce cartea a fost totuşi semnată Sanda Marin? "Nu a vrut să-i apară numele adevărat pentru că nu a ştiut cum va fi primită cartea pe care a scris-o într-o joacă. Aşa că şi-a ales un pseudonim oarecare, neştiind dacă volumul va avea sau nu succes", a dezvăluit Irina Mihaela Patrulius, prietenă de-a autoarei.

Cartea conţine mai bine de 1.000 de reţete autentice care au conturat ceea ce astăzi numim bucătărie tradiţională românească şi este condimentată cu un strop de preparate franţuzeşti, turceşti, ruseşti sau nemţeşti. "Cu Sanda Marin e ca şi cum ai sta cu vecina/mama/mătuşa care-ţi spune din cinci replici cum să dregi mîncarea". Aşa sună una din sutele de recenzii ale cărţii de bucate.

Comentarii

myriam a spus…
Mersi de informatie, aveam nevoie de o astfel de carte. De incepator in ale bucatariei

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .