Treceți la conținutul principal

Maine se inaugureaza Biblioteca Naționala a României

Joi, 15 decembrie 2011, orele 13.00, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, domnul Kelemen Hunor, va marca finalizarea lucrărilor de construcție și amenajare a noului sediu al Bibliotecii Naționale a României.

La acest eveniment va participa și prim-ministrul Guvernului, domnul Emil Boc, precum și alte personalități din sfera politică și culturală a țării.

Evenimentul semnifică sfârșitul unei perioade de eforturi susținute, inițiate în 2006, prin care clădirea destinată Bibliotecii Naționale, la care lucrările fuseseră sistate în 1989, a fost reproiectată, construită și refuncționalizată după cele mai noi standarde în domeniu. Lucrările propriu-zise, începute în aprilie 2009 și finalizate la termen, la 30 noiembrie 2011, într-o perioadă economică dificilă, constituie un veritabil exemplu de seriozitate și profesionalism al tuturor instituțiilor implicate.

După 20 de ani de paragină și la doar 32 de luni de la demararea lucrărilor de refacere, Guvernul României predă Bibliotecii Naționale un modern și vast edificiu care va răspunde pe deplin necesităților impuse de funcționarea unei instituții fundamentale a culturii române.

Activitatea Bibliotecii Naționale, desfășurată până acum în sediul din strada Ion Ghica, nr. 4, se va transfera treptat în noul sediu, pe măsură ce vor fi mutate colecțiile și aparatul administrativ. Începând cu ianuarie 2012, la noul sediu se vor organiza evenimente specifice, iar din primăvară se vor activa toate funcțiunile caracteristice, astfel încât în toamna anului viitor Biblioteca Națională va ajunge la parametri normali de funcționare. Trebuie menționat, însă, că finalizarea descărcării tuturor colecțiilor, depozitate și conservate, de-a lungul anilor, în diverse spații, precum și darea în folosință a tuturor facilităților de care dispune noul sediu se va prelungi și în 2013.

Biroul de presă

Comentarii

Gingasia a spus…
Evenimentul va fi rezervat presei şi va constitui o avanpremieră, înaintea deschiderii propriu-zise a clădirii pentru public, au precizat reprezentanţii Ministerului Culturii.

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…