Treceți la conținutul principal

Maine se inaugureaza Biblioteca Naționala a României

Joi, 15 decembrie 2011, orele 13.00, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, domnul Kelemen Hunor, va marca finalizarea lucrărilor de construcție și amenajare a noului sediu al Bibliotecii Naționale a României.

La acest eveniment va participa și prim-ministrul Guvernului, domnul Emil Boc, precum și alte personalități din sfera politică și culturală a țării.

Evenimentul semnifică sfârșitul unei perioade de eforturi susținute, inițiate în 2006, prin care clădirea destinată Bibliotecii Naționale, la care lucrările fuseseră sistate în 1989, a fost reproiectată, construită și refuncționalizată după cele mai noi standarde în domeniu. Lucrările propriu-zise, începute în aprilie 2009 și finalizate la termen, la 30 noiembrie 2011, într-o perioadă economică dificilă, constituie un veritabil exemplu de seriozitate și profesionalism al tuturor instituțiilor implicate.

După 20 de ani de paragină și la doar 32 de luni de la demararea lucrărilor de refacere, Guvernul României predă Bibliotecii Naționale un modern și vast edificiu care va răspunde pe deplin necesităților impuse de funcționarea unei instituții fundamentale a culturii române.

Activitatea Bibliotecii Naționale, desfășurată până acum în sediul din strada Ion Ghica, nr. 4, se va transfera treptat în noul sediu, pe măsură ce vor fi mutate colecțiile și aparatul administrativ. Începând cu ianuarie 2012, la noul sediu se vor organiza evenimente specifice, iar din primăvară se vor activa toate funcțiunile caracteristice, astfel încât în toamna anului viitor Biblioteca Națională va ajunge la parametri normali de funcționare. Trebuie menționat, însă, că finalizarea descărcării tuturor colecțiilor, depozitate și conservate, de-a lungul anilor, în diverse spații, precum și darea în folosință a tuturor facilităților de care dispune noul sediu se va prelungi și în 2013.

Biroul de presă

Comentarii

Gingasia a spus…
Evenimentul va fi rezervat presei şi va constitui o avanpremieră, înaintea deschiderii propriu-zise a clădirii pentru public, au precizat reprezentanţii Ministerului Culturii.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .