Treceți la conținutul principal

Manufacturile Gobelins: patru secole de creație. Tapiseriile regale (1600 – 1800)

Conferința de presă: miercuri, 7 decembrie, orele 11.00, sediul MNAR
Vernisaj: joi, 8 decembrie, orele 18.30
Durata: 9 decembrie 2011 – 26 februarie 2012
Locul: Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei 49-53
Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00
Gratuit: prima miercuri din lună

Muzeul Național de Artă al României, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Mobilier National din Franța și Muzeul Național de Artă Contemporană au plăcerea să vă invite miercuri, 7 decembrie, orele 11.00 la conferința de presă prilejuită de organizarea expoziției Manufacturile Gobelins: patru secole de creație Prin numărul mare și importanța tapiseriilor ce prezintă practic istoria acestei arte în Franța, expoziția este o premieră mondială.

Reunite sub acest titlu generic, în perioada 9 decembrie 2011 – 26 februarie 2012 vor fi deschise la București două expoziții în pandant, dedicate evoluției artei tapiseriei de-a lungul secolelor: expoziția Tapiseriile regale (1600 – 1800) la Muzeul Național de Artă al României și expoziția Reînnoirea tapiseriei contemporane, din 1950 până în zilele noastre la Muzeul Național de Artă Contemporană.


La conferință participă Roxana Theodorescu, Director general al Muzeului Național de Artă al României, E.S. Henri Paul, Ambasadorul Franței în România, Stanislas Pierret, Director al Institutului Francez din București, Didier Dutour, Director adjunct al Institutului Francez din București, Bernard Schotter, Administrator general al Mobilier national și al Manufacturilor Gobelins, Beauvais și Savonnerie, Mihai Oroveanu, Director general al Muzeului Național de Artă Contemporană, împreună cu Jean Vittet, curatorul expoziției de la MNAR și Marie-Hélène Massé-Bersani, curatorul expoziției de la MNAC.

Cele două voleuri ale expoziției dedicate tapiseriilor din colecțiile Manufacturii Naționale Gobelins din Franța permit publicului să observe istoria acestei arte minuțioase și artizanale, de la tapiseriile istorice realizate pentru regii Franței - în expoziția de la MNAR - până la tapiserii moderne, concepute de mari artiști ai secolului al XX-lea printre care Matisse, Picasso, Le Corbusier, Miró - în expoziția de la MNAC. Bogăția selecției de lucrări, care justifică prezentarea lor în două spații diferite, ilustrează și dialogul dintre artist – autorul desenului tapiseriei și artizan – reprezentantul unui vechi meșteșug de artă.

Comentarii

abbilbal a spus…
Sunt într-adevăr lucrări de excepţie.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .