Treceți la conținutul principal

Filosofie....

O dupa-amiaza un pic mai calda si tihnita in tot ce va propuneti!


Se spune ca Buddha medita undeva in padure iar la un moment dat se aude vocea firava a unui copil :
Tu esti marele Buddha?
Eu sunt Buddha.
Marite Budhha, de ceva timp ma chinuie niste intrebari. Ma tot intrebam ce esti tu?Esti doctor?
Nu.
Aha.Esti filosof?
Nu
Atunci...esti invatator?
Nu
Dar ce esti tu?
Eu sunt treaz !

Comentarii

Li a spus…
Cine doreste sa evolueze singur si gratuit gaseste o cale in cartea "Drumul spre iluminare" din situl de mai jos:http://www.maitreya.ro/romana.htm
B.D. a spus…
M+a trezit imaginea!
Happy WW!
Max Peter a spus…
Îmi place dialogul, este motivant şi cu un înţeles adânc.
tu1074 a spus…
Este foarte frumoasă fotografia,iar dialogul este cu mult tâlc !
redsky2010 a spus…
de-as putea sa fiu mereu treaza...
abbilbal a spus…
Iarna în munţi este sublimă. Mai frumoasă decât la câmpie.

Dialogul lui Budha este mai degrabă un "unde dai şi unde crapă". Întrebat fiind "ce eşti" răspunde: "sunt treaz".
cypy a spus…
mhm...m-am trezit!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .