Treceți la conținutul principal

Cel mai mare Coran


Cel mai mare Coran din lume a fost prezentat la începutul acestui an în Afganistan și a fost certificat de către Ministerul Cultelor, fiind găzduit de un centru cultural din Kabul.


Mohammad Sabir Khedri, maestrul caligraf care a creat cartea, a lucrat la acest Coran timp de cinci ani alături de nouă ucenici. Volumul măsoară 2.28 metri pe 1.55 metri, cântărește 500 de kilograme și are 218 de pagini legate în piele ce provine de la 21 de capre, întregul proiect costând jumătate de milion de dolari. Cartea este decorată cu litere aurite și milioane de puncte colorate care formează diverse simboluri pe marginile paginilor.


Recordul anterior măsura 2 metri pe 1.5 metri, iar Khedri a declarat că ar fi fericit dacă cineva ar crea un Coran și mai mare pentru că asta ar servi islamului. Motivul pentru care maestrul a vrut să creeze o asemenea operă este acela de a arăta lumii că bogata cultură afgană nu a fost distrusă de cei 30 de ani de război.sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .