Treceți la conținutul principal

Dragobetele la Muzeul Satului !


Deschiderea târgului: vineri, 24 februarie 2012, ora 12:00.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 24 – 26 februarie 2012 la evenimentul dedicat  Dragobetelui – Ziua îndrăgostiților la români, oferindu-vă un program care cuprinde cele mai frumoase melodii de dragoste din muzica populară românească, datini și obiceiuri specifice sărbătorii, teatru, poezie, concursuri cu premii și voie-bună din plin.

Nu vor lipsi meșterii populari veniți din toată țara, produsele din gastronomia tradițională și bio, mărțișoarele vesele și originale care pot reprezenta un cadou frumos oferit persoanelor dragi.

Dacă nu sunteți încă îndrăgostiți, cu siguranță se va întâmpla acest lucru datorită Descântecului de Dragoste care va fi rostit de Dragobete !

Surpriză – îndrăgostiții vor fi primiți cu onoruri militare în echipament de epocă !

Toți cei care poartă numele de DRAGA, DRĂGAN SAU DRAGOȘ, vor avea acces liber în ziua de 24 februarie (cu buletinul la purtător !).


Deschiderea târgului va avea loc vineri, 24 februarie 2012, ora 12:00.
Program artistic: 25 și 26 februarie, orele 11:00 - 16:00.
Program meșteri populari: 24 - 26 februarie, orele 9:00 - 17:00.
Ateliere de confecționat mărțișoare și podoabe populare: 26-26 februarie, între orele 12:00 – 16.00


Dragobete - legenda

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .