Treceți la conținutul principal

Concurs: carti oferite ca martisor de Editura Litera cititorilor curcubeu.com!

Editura Litera și Curcubeu.com vă invită la un concurs nou, de data aceasta avem ca premiu trei cărți noi. Pe scurt, este vorba despre: Clopotele, Palma si Vieti secrete . Fiecare merită citită și am să le prezint sumar mai jos. Ce trebuie făcut? E simplu!

CONCURS
Pentru a vă califica în concurs, mergeți pe site-ul Litera și selectați genul de carte care vă place mai mult. Orice carte din oferta lor, extrem de generoasă. Comentați mai jos la acest articol: care este cartea favorită? Adăugați link-ul spre ea în comentariu. – scrieți despre carte, dar nu copy+paste, vom premia comentariile de calitate. De ce v-ar trebui acea carte? Scrieți corect. Vom ține cont de ambele aspecte.
Important! Folosiți adresa de email corectă, altfel nu vom putea lua legătura pentru premii.
Concursul se desfășoară pana pe 31 martie! Intrați acum pe www.litera.ro și alegeți cartea favorită. Mult succes !

Comentarii

DOAR NOI a spus…
citesc cu drag cartile editurii Litera si sufletul imi este alaturi de personaje.

Prefer categoria fictiune pentru adulti.

cartile sunt bine alese, subiectele tratate ating multe laturi: psihologie, stiinta, dragoste, viata.

Imi doresc sa citesc "Prea multa fericire" de Alice Munro.

http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/fictiune-adulti-col_1/prea-multa-fericire-1254

Ador psihologia si puterea mintii umane. Sunt sigura ca imi va face vacanta de Pasti de neuitat. Sunt sigura ca o voi imprumuta prietenelor cum am facut si cu "Se numea sarah" de Tatiana de Rosnay sau cum recomand din tot sufletul "O zi" de David Nicholls.

Important este sa cititi. sa atingeti cartea, sa va asezati comod, si sa dati pagina dupa pagina. Personajele va vor atrage in jocul lor, in viata lor tumultoasa sau din contra, linistita, peisajele va vor imbia cu frumusetea lor.

O primavara cu lecturi numeroase pentru suflet, pentru minte, pentru ochi.
Copiisimame a spus…
Dragostea de carte a viitorului adult are bazele in copilarie. Daca un copil este obisnuit sa rasfoiasca o carte , daca are coltisorul lui in biblioteca unde poate merge sa aleaga orice carte doreste, de unde isi poate culege cateva clipe de visare sau cunoastere, atunci acel copil va avea dragoste de lectura, va avea o imaginatie ce va sparge orice limite.
Pentru ca un copil invata in joaca, mi se par minunate cartile ce ajuta la insusirea notiunilor de baza despre lumea inconjuratoare, notiuni ce il vor ajuta in scoala mai tarziu.
De aceea privirea mi s-a oprit asupra unei carti pentru copii, carte de activitati utila fiecarui prescolar.
http://www.litera.ro/nonfictiune-copii-si-tineri-44/365-de-activitati-distractive-1601.html

Cate o activitate pe zi suna foarte frumos si distractiv, asa cum trebuie sa se desfasoare invatarea la varstele mici dar sa formeze, totodata, obisnuinta invatarii sistematice de mai tarziu.

Este o carte pe care mi-as dori-o pentru copilul meu.
O primavara frumoasa, cu soare, cu carti frumoase si atractive atat pentru adulti cat si pentru copii!

Cu respect, vavaly.
Oana V a spus…
Atat studiile mele cat si cariera mea au la baza profilul real...matematica, economie, informatica...motiv pentru care nu am citit foarte multe lucruri in timpul scolii.
Acum, de vreo 2 ani maxim, m-a apucat o dragoste nebuna de carte...si citesc tot ce pot, tot ce prind...oricand am un moment liber.
Prefer categoria de fictiune pentru adulti, intrucat imi place sa ies putin din realismul vietii de zi cu zi si sa ma pierd intr-o poveste frumos scrisa...fie ea romantica, motivationala sau politista.

Una din cartile care mi se pare foarte interesanta si pe care mi-as dori sa o citesc este "Valentine" (http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/fictiune-adulti-col_1/valentine-1265) deoarece imbina o poveste de dragoste, cu o poveste usor motivationala a tinerei care se lupta sa repuna afacerea familiei pe picioare.
Este pe cat de realista pe atat de sensibila...si regasindu-ma in acest gen de persoana, mi-as dori sa o citesc pentru a ma transpune in pielea personajului.

Voi avea cateva zile mai libere in perioada Pastelui si sper sa ma pot relaxa citind o carte buna!
Mami de Rares a spus…
Cartea mea preferată de pe Litera.ro este Se numea Sarah - Tatiana de Rosnay ( http://www.litera.ro/cadouri-pentru-ea-203/se-numea-sarah-1090)
Văzusem filmul și nu m-a încântat foate tare dar am zis să dau o șansă și cărții.
Este o carte pe care odată ce-am început s-o citesc nu m-am lăsat până ce n-am terminat-o.
Am citit-o în format electronic dar mi-ar plăcea să o am și în bibliotecă. Însă de fiecare dată când îmi propun s-o cumpăr mi se face pielea găina gândindu-mă (involuntar) la cruzimile la care au fost supuși evreii mai ales în perioada holocaustului, dar și de-a lungul timpului și renunț.

Cateva citate care m-au impresionat:
"-Bunica mea avea cincisprezece ani în ziua raziei. I s-a spus că era liberă, fiindcă luau numai copii mici, între doi şi doisprezece ani, şi pe părinţii lor. Pe ea au lăsat-o. Şi i-au luat pe toţi ceilalţi. Fraţii ei mai mici, surioara ei, mama, tatăl mătuşa, unchiul. Bunicii. A fost ultima oară când i-a văzut. Nici unul nu s-a mai întors. Nici măcar unul." (p56)

"Ca întotdeauna, fttiţa se gândea la fratele ei. Inima îi era tot mai grea cu fiecare kilometru parcurs. I se făcea rău când se gândea că el probabil îşi imagina că surioara lui îl uitase. Asta credea, încuiat în dulap. Se gândea că îl abandonase, că nu-i păsa, că nu-l iubea. Că îl abandonase." (p77)

"Fetiţa se întrebă: poliţiştii aceştia... ei nu aveau familii?Nu aveau copii? Copii la care să se întoarcă acasă? Cum puteau să se poarte aşa cu nişte copii? Li se spusese să facă asta sau procedau aşa în modfiresc? Erau în realitate nişte roboţi, nufiinţe umane? Îi privi cu atenţie. Păreau să fie facuţi din carne şi oase.Erau oameni. Nu putea să înţeleagă." (p92)
Mocanu Stefania a spus…
Cartea pe care as dori sa o citesc este CIA-O istorie secreta http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/cia-o-istorie-secreta-1179 , deoarece mereu am fost atrasa de tot ce inseamna servicii secrete, spioni, oamenii legii, si alte lucruri de gen. De cativa ani am inceput sa citesc romane politiste, precum: Moartea semneaza indescifrabil, Apel din necunoscut, Anonima de miercuri, Spionaj la manastire, toate scrise de Rodica Ojog Brasoveanu. Imi plac romanele ei extrem de mult, cu personaje precum Minerva, care era feminina, putin atractiva, insa era inteligenta si cu un incredibil spirit de observatie. Deoarece imi plac aceste carti, cu o asfel de actiune, imi doresc sa citesc CIA-o istorie secreta.
Gingasia a spus…
Buna,

CONCURSUL a fost propus de cei de la LITERA!
Gingasia a spus…
Buna,

CONCURSUL a fost propus de cei de la LITERA!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .