Treceți la conținutul principal

Lansare de carte - Mass media insider de Tudor Calin Zarojanu


Miercuri, 21 martie, la ora 19.00, la Libraria Bastilia din Bucuresti (Piata Romana nr. 5), Tudor Calin Zarojanu ne va dezvalui povestea unui ziarist si a nenumaratelor redactii de ziare, reviste, posturi de radio si TV prin care trece din anii ’90 incoace, poveste spusa de cel mai recent roman al sau, Mass media insider, aparut de curand in colectia „Ego. Proza” de la editura Polirom.

Despre povestea lui Stefan Barack, protagonistul romanului Mass media insider, alaturi de Tudor Calin Zarojanu, vor mai vorbi: Tia Serbanescu, Grigore Cartianu, Alex Stefanescu. Discutia - la care si cei din public sint invitati sa participe - va fi moderata de Daniel Cristea-Enache.

Cuvintul inainte al autorului
„Paginile care urmeaza sint transcrierea, colationarea si, pe alocuri, stilizarea celor 361 de mailuri pe care le-am primit, intre 16 mai 2007 si 8 iunie 2010, de la o persoana necunoscuta. Nu vreau sa-mi amintesc efortul de a pune citeva mii de diacritice si de a verifica aproape la fel de multe semne de punctuatie.
De ce am facut-o? De ce am decis sa incerc sa public textul? Dintr-un singur motiv: pentru ca spune povesti si prezinta personaje dintr-un domeniu aflat in prim-planul atentiei publice, cu care toata lumea interfereaza, despre care toata lumea are pareri ferme, dar despre care prea putini stiu cum functioneaza.
Am si eu unele legaturi in zona presei, atit cit sa pot afirma ca textul e cel putin credibil. Fireste, nu pot verifica detaliile, motiv pentru care – in ciuda insistentelor celui cu care am corespondat vreme de trei ani – am decis sa inlocuiesc majoritatea numelor. Sint sigur ca, astfel, nu se pierde nimic din substanta textului.
De altfel, Stefan Barack nu e nici el numele real al unei persoane – cel putin, nu una publica. Nu l-am gasit pe Google. Nu l-am intilnit niciodata pe Stefan Barack, nu stiu cum arata, n-am vorbit la telefon.”
Cititi aceste marturisiri si veti descoperi cum arata presa vazuta din interior. O sa fiti socati, amuzati sau neincrezatori!” (Tudor Calin Zarojanu)

Romanul este disponibil si sub forma de eBook, anunta editura.

Comentarii

tu1074 a spus…
Hmmm
trebuie să fie interesant !

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…