Treceți la conținutul principal

Lansare de carte - Mass media insider de Tudor Calin Zarojanu


Miercuri, 21 martie, la ora 19.00, la Libraria Bastilia din Bucuresti (Piata Romana nr. 5), Tudor Calin Zarojanu ne va dezvalui povestea unui ziarist si a nenumaratelor redactii de ziare, reviste, posturi de radio si TV prin care trece din anii ’90 incoace, poveste spusa de cel mai recent roman al sau, Mass media insider, aparut de curand in colectia „Ego. Proza” de la editura Polirom.

Despre povestea lui Stefan Barack, protagonistul romanului Mass media insider, alaturi de Tudor Calin Zarojanu, vor mai vorbi: Tia Serbanescu, Grigore Cartianu, Alex Stefanescu. Discutia - la care si cei din public sint invitati sa participe - va fi moderata de Daniel Cristea-Enache.

Cuvintul inainte al autorului
„Paginile care urmeaza sint transcrierea, colationarea si, pe alocuri, stilizarea celor 361 de mailuri pe care le-am primit, intre 16 mai 2007 si 8 iunie 2010, de la o persoana necunoscuta. Nu vreau sa-mi amintesc efortul de a pune citeva mii de diacritice si de a verifica aproape la fel de multe semne de punctuatie.
De ce am facut-o? De ce am decis sa incerc sa public textul? Dintr-un singur motiv: pentru ca spune povesti si prezinta personaje dintr-un domeniu aflat in prim-planul atentiei publice, cu care toata lumea interfereaza, despre care toata lumea are pareri ferme, dar despre care prea putini stiu cum functioneaza.
Am si eu unele legaturi in zona presei, atit cit sa pot afirma ca textul e cel putin credibil. Fireste, nu pot verifica detaliile, motiv pentru care – in ciuda insistentelor celui cu care am corespondat vreme de trei ani – am decis sa inlocuiesc majoritatea numelor. Sint sigur ca, astfel, nu se pierde nimic din substanta textului.
De altfel, Stefan Barack nu e nici el numele real al unei persoane – cel putin, nu una publica. Nu l-am gasit pe Google. Nu l-am intilnit niciodata pe Stefan Barack, nu stiu cum arata, n-am vorbit la telefon.”
Cititi aceste marturisiri si veti descoperi cum arata presa vazuta din interior. O sa fiti socati, amuzati sau neincrezatori!” (Tudor Calin Zarojanu)

Romanul este disponibil si sub forma de eBook, anunta editura.

Comentarii

Anonim a spus…
Hmmm
trebuie să fie interesant !

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .