Treceți la conținutul principal

SALONUL CARTII LIVRESQUE 2012Ediţia a doua a Salonului Cărţii Livresque, organizata in parteneriat cu British Council, se va desfăşura in perioada 19-22 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti şi este aşteptată participarea a peste 50 de edituri expozante, pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp.

Întrucât precede ziua de 23 aprilie, când este comemorat cel mai mare dramaturg al lumii, William Shakespeare, Salonul Cartii Livresque va fi gazda unor trupe de teatru care vor surprinde prin originalitatea interpretării şi abordării cunoscutelor piese ale autorului, dar si a unor concursuri de cultura generala despre literatura engleza.

LIVRESQUE aduce, de asemenea, in prim plan Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor prin găzduirea de seminarii şi workshop-uri, campanii de încurajare a lecturii şi de promovare a culturii scrise, atât prin prezenţa unor scriitori consacraţi, cât şi prin descoperirea unor tineri talentaţi, care vor avea astfel şansa de a-şi face cunoscute operele de debut la „Colțul Vorbitorului”, un spatiu special amenajat pentru lansari, dar si pentru evenimente si sesiuni de dezbatere, mese rotunde şi prezentări pe diverse teme de interes atât pentru specialişti, cât şi pentru cei dornici de informare precum ACTA, exportul de cultura, statutul scriitorului roman si multe alte teme de actualitate pentru Romania.

 „Targetul Salonului Cartii Livresque este format din vizitatori culţi, exigenţi şi atenţi la nou, interesati de activitatea simplă şi placută a parcurgerii in liniste, a paginilor din cartile favorite.sursa

Comentarii

Maria a spus…
Am descoperit inca un blog pe placul sufletului meu...
Cu drag Maria
Gingasia a spus…
Multumesc Maria, te astept cu drag mereu!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .