Treceți la conținutul principal

Salonul de carte, presa si muzica Bucuresti, editia a XVII-a 2012

In perioada 8 - 11 martie 2012, are loc la Bucuresti cea de-a XVII-a ediţie a Salonului de carte, presă şi muzică, gazduit de Muzeul Naţional de Istorie a României. Cunoscând o dezvoltare logistică şi tematică de la ediţie la ediţie, evenimentul reuneşte peste 65 de firme participante: edituri, importatori şi distribuitori de carte, fundaţii, societăţi şi institute culturale, instituţii de învăţământ superior şi, nu în ultimul rând, importanţi reprezentanţi mass-media scrisă şi audio. Prin diversitatea registrului tematic al cărţilor expuse, salonul de carte se adreseaza unui larg public cititor, de toate categoriile de vârstă şi socioprofesionale.

Accesul liber în expoziţie şi preţurile promoţionale practicate la standuri reprezintă argumentele cu care expozantii isi propun sa atraga vizitatorii doritori de carte beletristică, tehnică, didactică, ştiinţifică, universitară, academică, economică, enciclopedică, critică, memorialistică, pentru copii şi nu în ultimul rând lucrări muzicale, CD-uri şi DVD-uri.

Totodata, manifestarea va constitui cadrul perfect de evidenţiere a diversităţii culturale a comunităţilor etnice din România reunite de către Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României , prezente în standuri proprii cu elemente specifice şi pitoreşti, vizând arta, cultura, tradiţiile şi obiceiurile proprii.

In cadrul salonului vor fi organizate evenimentele speciale la standurile expozanţilor sau în spaţii special amenajate: lansări de carte, mese rotunde, dezbateri, recitaluri de poezie, dansuri, acţiuni omagiale, concursuri, concerte de muzică uşoară şi populară, folk, jazz şi tobe africane, atelier de creaţie pentru tineret şi nu în ultimul rând, Muzica Militară a Jandarmeriei Române şi Ansamblul 'Ciocârlia', care vor deschide oficial manifestarea.

Cei ce aleg sa vina la Salonul de carte, presă şi muzică Bucuresti vor avea ocazia sa intalneasca importante personalităţi din viaţa culturală, politică, vedete îndrăgite, vor putea participa la tombole atractive şi se vor bucura de măiestria artizanală a unor meşteri populari.

În cadrul salonului, Asociaţia Română de Arheologie va lansa vineri, 9 martie, ora 13, în sala Lapidarium, volumul 8 al Studii de Preistorie editat de Asociaţia Română de Arheologie care reuneşte articole dedicate arheologiei preistorice, din paleolitic până la epoca bronzului, ale autorilor români şi din străinătate, majoritatea articolelor fiind redactate în limbi de circulaţie internaţională. La evenimentul de lansare vor lua cuvântul specialiştii dr. Silvia Marinescu Bîlcu şi dr. Radian Andreescu.

Toţi iubitorii de carte scrisă şi vorbită, muzică vor putea vizita Salonul de Carte, Presă şi Muzică Bucureşti la Muzeul Naţional de Istorie a României din Calea Victoriei nr.12, în Centrul Istoric al Bucureştiului, dupa urmatorul program:
- Joi, 8 martie: orele 12.00 - 19.00
- Vineri, 9 martie; Sâmbătă, 10 martie: orele 11.00 - 19.00
- Duminică, 11 martie: orele 11.00 - 16.00

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…