Treceți la conținutul principal

Salonul de carte, presa si muzica Bucuresti, editia a XVII-a 2012

In perioada 8 - 11 martie 2012, are loc la Bucuresti cea de-a XVII-a ediţie a Salonului de carte, presă şi muzică, gazduit de Muzeul Naţional de Istorie a României. Cunoscând o dezvoltare logistică şi tematică de la ediţie la ediţie, evenimentul reuneşte peste 65 de firme participante: edituri, importatori şi distribuitori de carte, fundaţii, societăţi şi institute culturale, instituţii de învăţământ superior şi, nu în ultimul rând, importanţi reprezentanţi mass-media scrisă şi audio. Prin diversitatea registrului tematic al cărţilor expuse, salonul de carte se adreseaza unui larg public cititor, de toate categoriile de vârstă şi socioprofesionale.

Accesul liber în expoziţie şi preţurile promoţionale practicate la standuri reprezintă argumentele cu care expozantii isi propun sa atraga vizitatorii doritori de carte beletristică, tehnică, didactică, ştiinţifică, universitară, academică, economică, enciclopedică, critică, memorialistică, pentru copii şi nu în ultimul rând lucrări muzicale, CD-uri şi DVD-uri.

Totodata, manifestarea va constitui cadrul perfect de evidenţiere a diversităţii culturale a comunităţilor etnice din România reunite de către Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României , prezente în standuri proprii cu elemente specifice şi pitoreşti, vizând arta, cultura, tradiţiile şi obiceiurile proprii.

In cadrul salonului vor fi organizate evenimentele speciale la standurile expozanţilor sau în spaţii special amenajate: lansări de carte, mese rotunde, dezbateri, recitaluri de poezie, dansuri, acţiuni omagiale, concursuri, concerte de muzică uşoară şi populară, folk, jazz şi tobe africane, atelier de creaţie pentru tineret şi nu în ultimul rând, Muzica Militară a Jandarmeriei Române şi Ansamblul 'Ciocârlia', care vor deschide oficial manifestarea.

Cei ce aleg sa vina la Salonul de carte, presă şi muzică Bucuresti vor avea ocazia sa intalneasca importante personalităţi din viaţa culturală, politică, vedete îndrăgite, vor putea participa la tombole atractive şi se vor bucura de măiestria artizanală a unor meşteri populari.

În cadrul salonului, Asociaţia Română de Arheologie va lansa vineri, 9 martie, ora 13, în sala Lapidarium, volumul 8 al Studii de Preistorie editat de Asociaţia Română de Arheologie care reuneşte articole dedicate arheologiei preistorice, din paleolitic până la epoca bronzului, ale autorilor români şi din străinătate, majoritatea articolelor fiind redactate în limbi de circulaţie internaţională. La evenimentul de lansare vor lua cuvântul specialiştii dr. Silvia Marinescu Bîlcu şi dr. Radian Andreescu.

Toţi iubitorii de carte scrisă şi vorbită, muzică vor putea vizita Salonul de Carte, Presă şi Muzică Bucureşti la Muzeul Naţional de Istorie a României din Calea Victoriei nr.12, în Centrul Istoric al Bucureştiului, dupa urmatorul program:
- Joi, 8 martie: orele 12.00 - 19.00
- Vineri, 9 martie; Sâmbătă, 10 martie: orele 11.00 - 19.00
- Duminică, 11 martie: orele 11.00 - 16.00

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .