Treceți la conținutul principal

Biblioteca Naţională a României şi bibliotecile specializate. Ziua Internaţională a Proprietăţii Intelectuale,26 aprilie 2012Program
09.30 (spaţiu de desfăşurare: Atrium, Parter)
Bibliotecile şi proprietatea intelectuală în România
Alocuţiuni:
conf. dr. Elena Tîrziman, director general BNR
Kelemen Hunor, Ministrul Culturii
Lucian Bode, Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri
Gabor Varga, director general OSIM

10.00 (spaţiu de desfăşurare: Atrium, Parter)
Semnarea protocolului de preluare a Colecţiei Naţionale de Brevete OSIM de către Biblioteca Naţională a României

10.30 (spaţiu de desfăşurare: Sala mare de conferinţe, Parter)
Seminar-dezbatere: Trei actori ai proprietăţii intelectuale: ORDA, OSIM şi Biblioteca Naţională a României

11.30 (spaţiu de desfăşurare: Sala mare de conferinţe, Parter)
Vernisajul expoziţiei Colecţia OSIM de brevete vechi

12.00 
Bufet

11.00-13.00 (spaţiu de desfăşurare: Atrium, Parter)
Eveniment Samsung

12.30-14.30 (spaţiu de desfăşurare: Sala Mare de conferinţe, Parter)
Biblioteca Naţională şi accesul la colecţiile electronice: ProQuest, Kosson, E-nformation, Romdidac, Star Storage

14.30 (spaţiu de desfăşurare: Atrium, Parter)
Eveniment aniversar: 150 de ani de la înfiinţarea învăţământului medical veterinar românesc – “Şcoala” de Medicină Veterinară de la Bucureşti şi biblioteca sa:
Galeria de personalităţi ale Facultăţii de Medicină Veterinară din România. Alocuţiuni: prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti; prof. univ. dr. Alexandru Şonea, Preşedintele Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti; prof. univ. dr. Gabriel Predoi - Decan al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti; prof. univ. dr. Doina Daneş, Prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti, prof. univ. dr. Manuella Militaru, Prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti, prof. univ. dr. Traian Leau, Prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti; academician prof. univ. dr. Alexandru T. Bogdan, doctor Honoris Causa; prof. univ dr. Radu Naum, Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti; prof. univ. dr. Florin Stănică, Prorector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

lect. dr. Letiţia Purdoiu, director al Bibliotecii Facultăţii de Medicină Veterinară – Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară – un portret

Vernisajul expoziţiei: Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară – un portret

16.00 
Pauză de cafea

16.30 (spaţiu de desfăşurare: Sala Mare de conferinţe, Parter)
Conferinţele Bibliotecii Naţionale: prof. univ. dr. Nicolae Noica – Clădiri de biblioteci din România

18.00
Bufet

19.30 (spaţiu de desfăşurare: Aula, Corp Aula, Et. I)
Concert de chitară Maxim Belciug – Cântarea „Încântărilor” (Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Gaspar Sanz, tarantelă, muzică rusească, flamenco)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .