Treceți la conținutul principal

Biblioteca Naţională a României – deschiderea oficială a noului sediu – 23-27 aprilie 2012

Începând din data de 23 aprilie 2012, Biblioteca Naţională a României, instituţie patrimonială fundamentală a ţării, va deschide treptat, în noul său sediu, situat în B-dul Unirii nr. 22 din Bucureşti, activităţile destinate publicului, moment mult aşteptat de noi toţi. 

Program din 23 aprilie:

12.30 
Primirea invitaţilor


13.00 (spaţiu de desfăşurare: Aula, Corp Aula, Et. I) 
Deschiderea oficială a Bibliotecii Naţionale a României (Intrare pe bază de invitaţie)
Cuvinte de salut: 
Mihai Răzvan Ungureanu, Prim-ministrul României
Kelemen Hunor, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional
conf. dr. Elena Tîrziman, director general al BNR
acad. Ioan Haiduc, preşedintele Academiei Române 
acad. Gabriel Ştrempel, membru de onoare al Academiei Române
Nicolae Manolescu – ambasador UNESCO, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România
Alexe Rău, director general al Bibliotecii Naţionale a Moldovei
prof. univ. dr. Mircea Regneală, preşedinte ABR – Asociaţia Bibliotecarilor din România


13.45
Pauză de cafea 

14.15 (spaţiu de desfăşurare: Parter, Corp Aula)
Vernisajul expoziţiei Cartea obiect – operă deschisă: expoziţie de artă românească contemporană. Artişti: Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Șerbana Drăgoescu, Letiţia Oprişan, Diana Brăescu, Daniela Catona, Ovidiu Croitoru, Mihaela Dumitru, Daniela Frumuşanu, Iuri Isar, Oana Ispir, Adriana Lucaciu, Livia Mateiaş, Mircea Nechita, Botond Reszegh, Titu Toncian, Corina Vasile, Ion Boicu, Ioana Trancă, Cristian Bedivan, Doru Draguşin, Ilie Rusu, Darie Dup, Ioan Atanasiu, Dan Erceanu, Dana Panighianţ, Corina Duma. (Uniunea Artiştilor Plastici din România) 


14.45 (spaţiu de desfăşurare: Atrium, Parter)
Expozeu: conf. dr. Elena Tîrziman, director general – Ce este o bibliotecă naţională?
Expoziţie virtuală: Biblioteca Naţională a României – un parcurs
Expoziţie virtuală: Sediul nou al BNR – concept, funcţionalităţi, organizare


15.00 
Il fascino dell’Italia: inaugurarea seriei Dialoguri culturale. Invitat: Italia
 
15.00 (spaţiu de desfăşurare: Atrium, Parter)
Deschidere: Elena Tîrziman, director general al Bibliotecii Naţionale, Gianfranco Fraccarollo, preşedintele Centrului Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti”
Lansare de carte
Vernisaj expoziţie pictură şi mobilier stil
Defilare de modă – Casa Mengotti

17.00 Pauză de cafea
17.30 (spaţiu de desfăşurare: Sala Dialoguri culturale, et. II)
Inaugurarea sălii Dialoguri culturale
Lansare de carte

 18.15 (spaţiu de desfăşurare: Atrium, Parter)
Recital susţinut de soprana Daniela Vlădescu

19.15 
Cocktail (Intrare pe bază de invitaţie)
Cuvânt de salut din partea Ministrului Culturii Kelemen Hunor
Recital Cornelia Bronzetti


Alte evenimente (spaţiu de desfăşurare: Parter, spaţiu multifuncţional)


13.00-15.00


Atelierul de carte (Răzvan Supuran): demonstraţii de tipar Letterpress (tipar înalt) – tiparniţă manuală, imprimare pe hârtie manuală. 
Prezentarea proiectului Atelier complet de carte „Officina Chartaria” – o istorie activă a tehnicilor cărţii din spaţiul românesc – Biblioteca Naţională a României în parteneriat cu Atelierul de carte (expoziţie virtuală).
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .