Treceți la conținutul principal

Marina Sturdza - Destinul unei femei puternice

Cand aveti un moment greu ce anume va remonteaza?

Cartile, muzica, muzeele si verdeata. Cand eram la New York, Central Park si The Metropolitan Museum imi salvau viata. La Geneva locuiam langa Opera si Victoria Hall, sala de concerte. La Londra stau langa un parc si langa Royal Albert Hall, asa ca pot sa aleg. Dar, de fapt, cand trec prin momente grele eu caut linistea. Trebuie sa imi gasesc echilibrul, sa reflectez si am invatat sa ma reconstruiesc in momente grele.

Aveti autori preferati sau o muzica anume?

Multa muzica, unele preferinte foarte ortodoxe, sunt clar o romantica. Am facut recent o lista de muzica si am de la Verdi, Puccini, Schubert, Sibelius, Vivaldi, Mozart si alti clasici pana la Buddha Bar, Leonard Cohen, Caetano Veloso etc. Eu mananc cartile, cand ma mut, ma mut cu multe lazi de carti. Toti clasicii si foarte multi autori contemporani, americani, canadieni… Joan Didion, Paul Auster, Margaret Atwood, Oriana Fallaci, Ian McEwan, Doris Lessing, dar si Cehov, Jane Austen, Platon. Iar cand calatoresc, am sigur la mine o carte de istorie si vreo 2-3 cumparate din aeroport.

Intre carti si haine ce ati alege?

Carti, indiscutabil. Cand imi merge cu adevarat rau, ma asez sa citesc. Hainele sunt obligatorii, dar ma limitez la ce am nevoie. Uite, Karl Lagerfeld e un om interesant. El cumpara orice carte in 3 exemplare: unul il citeste si il pastreaza, al doilea il subliniaza si il cioparteste, scoate de acolo tot ce i se pare interesant - are un filing system foarte complicat - si al treilea exemplar il da cadou unui prieten. Asa am ajuns si eu sa am una-doua carti de la el. E un personaj extraordinar de cultivat. Nu isi inchipuie ca e ceva ce nu poate face, e, intrucatva, un om al Renasterii.

V-ati gandit sa va puneti viata intr-o carte?


Mi se tot propune sa scriu o carte. Eu am o oarecare reticenta, stiu ca sunt o jurnalista buna, dar nu sunt sigura ca pot sa fac o lucrare mai lunga si sustinuta. Singurul lucru la care ma gandesc mai des este ca sunt niste chestiuni care ar trebui scrise ca sa nu le uitam. Sunt experiente interesante din punct de vedere istoric, povestile din spatele versiunilor oficiale.

Continuarea aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .