Treceți la conținutul principal

Bookfest 30 mai - 3 iunie 2012

Vizitatorii Bookfest 2012 se vor putea întâlni, printre alţii, cu Maria Grapini, care va veni în calitate de consul onorific al Ambasadei Indiei la Bucureşti, şi cu actorul şi scriitorul Dan Puric. Vor fi, de asemenea, prezenţi cu lansări de volume Sorin Paliga, fostul primar PNL al Sectorului 3 în perioada 1996 - 2000, Margareta Pâslaru şi Ioan Gyuri Pascu, al cărui program va include şi un microrecital.

Anul acesta, Bookfest se va desfăşura în perioada 30 mai - 3 iunie, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 ale Complexului expoziţional Romexpo. Respectând tradiţia creată prin invitarea unei ţări la fiecare ediţie, Bookfest 2012 se bucură de participarea Franţei ca oaspete de onoare.
Scriitorul Michel Houellebecq şi jurnalistul Bernard Pivot vor fi prezenţi la Salonul Internaţional al Cărţii Bookfest.
Cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest va reuni într-un spaţiu ce depăşeşte 4.000 de metri pătraţi edituri, distribuitori de carte, tipografii şi companii partenere. În cele cinci zile ale salonului sunt aşteptate peste 250 de evenimente: lansări şi prezentări de carte, CD-uri, audiobook-uri şi expoziţii, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalităţi ale lumii literare, profesionişti din mediul artistic.
Vizitatorii Bookfest 2012 vor avea intrare liberă în toate cele cinci zile ale salonului de carte, accesul făcându-se după următorul program: pe 30 şi 31 mai - în intervalul orar 10.00 - 20.00, pe 1 şi 2 iunie - între 10.00 şi 22.00, iar pe 3 iunie - între 10.00 şi 20.00.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…