Treceți la conținutul principal

Bookfest 30 mai - 3 iunie 2012

Vizitatorii Bookfest 2012 se vor putea întâlni, printre alţii, cu Maria Grapini, care va veni în calitate de consul onorific al Ambasadei Indiei la Bucureşti, şi cu actorul şi scriitorul Dan Puric. Vor fi, de asemenea, prezenţi cu lansări de volume Sorin Paliga, fostul primar PNL al Sectorului 3 în perioada 1996 - 2000, Margareta Pâslaru şi Ioan Gyuri Pascu, al cărui program va include şi un microrecital.

Anul acesta, Bookfest se va desfăşura în perioada 30 mai - 3 iunie, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 ale Complexului expoziţional Romexpo. Respectând tradiţia creată prin invitarea unei ţări la fiecare ediţie, Bookfest 2012 se bucură de participarea Franţei ca oaspete de onoare.
Scriitorul Michel Houellebecq şi jurnalistul Bernard Pivot vor fi prezenţi la Salonul Internaţional al Cărţii Bookfest.
Cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest va reuni într-un spaţiu ce depăşeşte 4.000 de metri pătraţi edituri, distribuitori de carte, tipografii şi companii partenere. În cele cinci zile ale salonului sunt aşteptate peste 250 de evenimente: lansări şi prezentări de carte, CD-uri, audiobook-uri şi expoziţii, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalităţi ale lumii literare, profesionişti din mediul artistic.
Vizitatorii Bookfest 2012 vor avea intrare liberă în toate cele cinci zile ale salonului de carte, accesul făcându-se după următorul program: pe 30 şi 31 mai - în intervalul orar 10.00 - 20.00, pe 1 şi 2 iunie - între 10.00 şi 22.00, iar pe 3 iunie - între 10.00 şi 20.00.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .