Treceți la conținutul principal

Concurs de creativitate pentru tineri Concurs

Comisia Europeană, prin lansarea unui concurs de creativitate, invită toţi tinerii europeni în vârstă de 20 de ani să-şi expună talentul şi creativitatea, prezentându-şi viziunile despre piaţa unică europeană. Lansarea concursului intitulat Generaţia 1992 marchează 20 de ani de la crearea pieţei unice, aceasta permiţând libera circulaţie a mărfurilor, a capitalurilor, a persoanelor şi a serviciilor în 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Studenții în vârstă de 20 de ani sunt invitaţi să-şi împărtăşească gândurile şi părerile, experienţele, percepţiile şi aşteptările faţă de piaţa unică şi să-şi dea frâu liber creativităţii, folosind ca mijloc de expresie un stilou, o pensulă, o cameră foto, un computer, un tablet sau un telefon mobil. Lucrările trebuie să vizeze următoarele categorii: educaţie şi cetăţenie; locuri de muncă şi antreprenoriat; cultură şi timp liber sau consumatori şi mediul înconjurător.
Competiţia a început pe 11 aprilie 2012, dar va fi deschisă până în octombrie, când  20 de finalişti vor fi invitaţi să participe la evenimentul Săptămâna Europeană a Pieţei Unice organizat la Bruxelles. Proiectele câştigătoare vor fi apoi prezentate în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din 15 octombrie. Câştigătorilor fiecărei categorii li se va oferi o perioadă de practică de 4 săptămâni în instituţiile Uniunii Europene, cât şi în companii internaţionale. Mai mult, în perioada aprilie – septembrie se oferă în mod constant premii incluzând tablete, telefoane inteligente, aparate foto, playere MP3, cupoane voucher şi abonamente de călătorie.
Pentru mai multe informaţii despre concursul de creativitate intitulat Generaţia 1992, vizitaţi pagina web www.generation1992.eu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .