Treceți la conținutul principal

Concurs de creativitate pentru tineri Concurs

Comisia Europeană, prin lansarea unui concurs de creativitate, invită toţi tinerii europeni în vârstă de 20 de ani să-şi expună talentul şi creativitatea, prezentându-şi viziunile despre piaţa unică europeană. Lansarea concursului intitulat Generaţia 1992 marchează 20 de ani de la crearea pieţei unice, aceasta permiţând libera circulaţie a mărfurilor, a capitalurilor, a persoanelor şi a serviciilor în 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Studenții în vârstă de 20 de ani sunt invitaţi să-şi împărtăşească gândurile şi părerile, experienţele, percepţiile şi aşteptările faţă de piaţa unică şi să-şi dea frâu liber creativităţii, folosind ca mijloc de expresie un stilou, o pensulă, o cameră foto, un computer, un tablet sau un telefon mobil. Lucrările trebuie să vizeze următoarele categorii: educaţie şi cetăţenie; locuri de muncă şi antreprenoriat; cultură şi timp liber sau consumatori şi mediul înconjurător.
Competiţia a început pe 11 aprilie 2012, dar va fi deschisă până în octombrie, când  20 de finalişti vor fi invitaţi să participe la evenimentul Săptămâna Europeană a Pieţei Unice organizat la Bruxelles. Proiectele câştigătoare vor fi apoi prezentate în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din 15 octombrie. Câştigătorilor fiecărei categorii li se va oferi o perioadă de practică de 4 săptămâni în instituţiile Uniunii Europene, cât şi în companii internaţionale. Mai mult, în perioada aprilie – septembrie se oferă în mod constant premii incluzând tablete, telefoane inteligente, aparate foto, playere MP3, cupoane voucher şi abonamente de călătorie.
Pentru mai multe informaţii despre concursul de creativitate intitulat Generaţia 1992, vizitaţi pagina web www.generation1992.eu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .