Treceți la conținutul principal

Lansarea „Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut"

Volumul „Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut" de Annie Muscă, va fi distribuit luni, 21 mai, împreună cu ziarul „Adevărul", la prețul de 14,99 lei. Cartea putea fi găsită la chioșcuri timp de o săptămână.

Tot luni, de la ora 11.00, la Bibilioteca Metropolitană București, Adevărul Holding va organiza un eveniment de lansare a cărții, la care vor participa Dumitru Prunariu, Annie Muscă și Alexandru Mironov.
De la copilăria petrecută în Brașovul negustorilor de altădată și mirajul Sputnik-ului, la anii de pregătire în Orășelul Stelar, de la activitatea internațională de după 1989 și întâlnirile memorabile, până la misiunea de ambasador în Federația Rusă și președinte al astronauților din întreaga lume, cartea de față cuprinde viața și activitatea acestui personaj intrat deja în legendă.

Secretul lui Prunariu
„Într-o Românie în care oamenii încetaseră să mai viseze, iar regimul își arăta semnele agoniei, Dumitru-Dorin Prunariu a întruchipat visul de aur al generației sale, sfidând gravitația și barierele ideologice. La 14 mai 1981, devenea primul român care ajungea în spațiul cosmic", spune Annie Muscă, autoarea cărții.
În ziua startului în spațiu, Dumitru Prunaru a avut un accident care îl putea scoate imediat din echipajul principal. Încercând să lege o cataramă la scafandrul cosmic, astronautul român s-a înțepat la deget și a văzut cum îi țâșnește sângele. Și-a strâns repede degetul în palmă, ca să nu sesizeze nimeni. Apoi, a ascuns rana, punând repede mănușa în mână. În Cosmos, rana s-a cicatrizat cam în a 5-a zi.

Lansarea volumului va avea loc luni, 21 mai, ora 11.00, la Biblioteca Metropolitană.

Comentarii

silvia a spus…
da, a fost cosmonaut, care in 1981 a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Dar cu regret romanii nu-l prea cinstec, deoarece acesta a fost in epoca socialista si ca a fost zborul cu rusi

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .