Treceți la conținutul principal

Lansarea ''Orice ar fi" de Petre Roman

Vă aşteptăm sâmbătă, 5 mai, de la ora 11.00, la Librăria Adevărul din strada Doamnei 27- 29 (vizavi de Spitalul Colţea) la un eveniment cu totul special: Petre Roman, primul premier din istoria postdecembristă a României, îşi lansează cea mai recentă carte a sa, „Orice ar fi".
Titlul volumul este însoţit şi de un adaos sugestiv, „Cuvintele împotriva Puterii" şi are o semnificaţie specială, făcând o trimitere voită la nuvela omonimă semnată de scriitorul şi dizidentul rus Alexandr Soljeniţîn. Cele peste 500 de pagini ale volumului editat în condiţii grafice excelente de Editura Adevărul includ editoriale semnate de autor din aprilie 2008 încoace.

Petre Roman realizează în cartea sa o radiografie specială a evenimentelor politice cu care societatea românească s-a confruntat în ultimii ani. Dar în lumina prezentului, Petre Roman nu ezită să se întoarcă şi în trecut, fie la cel de dinainte de 1989, când România a traversat într-o manieră aparte un regim de sorginte comunistă, fie la cel imediat de după 1989 când România a cunoscut noi momente istorice dificile în transformarea sa.
Volumul include, de asemenea, un amplu interviu realizat de jurnaliştii Oana Stancu şi Ion M. Ioniţă, ultimul semnând dealtfel şi prefaţa cărţii, despre primii ani ai tinerei democraţii româneşti, dar şi o scurtă evocare a tatălui autorului, cel despre care Petre Roman nu a pregetat să afirme că i-a fost „călăuză morală şi politică".
Cartea ce va fi lansată sâmbătă la Librăria Adevărul va fi distribuită luni, 7 mai, doar împreună cu ziarul Adevărul la preţul comun de 14.99 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .