Treceți la conținutul principal

Lansarea ''Orice ar fi" de Petre Roman

Vă aşteptăm sâmbătă, 5 mai, de la ora 11.00, la Librăria Adevărul din strada Doamnei 27- 29 (vizavi de Spitalul Colţea) la un eveniment cu totul special: Petre Roman, primul premier din istoria postdecembristă a României, îşi lansează cea mai recentă carte a sa, „Orice ar fi".
Titlul volumul este însoţit şi de un adaos sugestiv, „Cuvintele împotriva Puterii" şi are o semnificaţie specială, făcând o trimitere voită la nuvela omonimă semnată de scriitorul şi dizidentul rus Alexandr Soljeniţîn. Cele peste 500 de pagini ale volumului editat în condiţii grafice excelente de Editura Adevărul includ editoriale semnate de autor din aprilie 2008 încoace.

Petre Roman realizează în cartea sa o radiografie specială a evenimentelor politice cu care societatea românească s-a confruntat în ultimii ani. Dar în lumina prezentului, Petre Roman nu ezită să se întoarcă şi în trecut, fie la cel de dinainte de 1989, când România a traversat într-o manieră aparte un regim de sorginte comunistă, fie la cel imediat de după 1989 când România a cunoscut noi momente istorice dificile în transformarea sa.
Volumul include, de asemenea, un amplu interviu realizat de jurnaliştii Oana Stancu şi Ion M. Ioniţă, ultimul semnând dealtfel şi prefaţa cărţii, despre primii ani ai tinerei democraţii româneşti, dar şi o scurtă evocare a tatălui autorului, cel despre care Petre Roman nu a pregetat să afirme că i-a fost „călăuză morală şi politică".
Cartea ce va fi lansată sâmbătă la Librăria Adevărul va fi distribuită luni, 7 mai, doar împreună cu ziarul Adevărul la preţul comun de 14.99 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .