Treceți la conținutul principal

Noaptea Alba a Galeriilor 2012

Vineri 25 mai va avea loc Noaptea Albă a Galeriilor care in acest an propune publicului un nou traseu în harta nocturnă a evenimentelor de artă contemporană din București. Peste 30 de locatii vor oferi un program variat în care publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artiști prezentați în premieră, demonstrații artistice, performance-uri, instalații audio – video, inaugurarea unor noi locații și lansarea unor proiecte prin care organizatorii doresc promovarea artei contemporane românești.

Programul detaliat și harta galeriilor vor fi puse la dispoziția publicului în toate locațiile participante precum si pe site-ul evenimentului www.noapteagaleriilor.ro

Începînd cu 2012 organizatorii propun publicului două ediții anuale ale Nopții Albe a Galeriilor: ediția Primăvară-Vară și ediția Toamnă-Iarnă. Diferența dintre cele 2 evenimente constă în producerea unor proiecte curatoriale speciale pentru programul NAG Primăvară-Vară, proiecte ce vor promova tinerii artiști emergenți din București și din țară. Această direcție dedicată producerii de proiecte noi va deveni exclusivă o dată cu ediția NAG din primăvara anului 2013. NAG Toamnă-Iarnă 2012 se va desfășura în 28 Septembrie și va prezenta marelui public galerii și spații de artă bucureștene, propunîndu-și promovarea tuturor formelor de artă.

Evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor - NAG#6 realizat de către Asociația Ephemair este un proiect cultural susținut de Ministerul Culturii și Cultelor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .