Treceți la conținutul principal

Targ Piata Taraneasca si Mester(Esti)! la Muzeul Taranului Roman

Va asteptam weekendul acesta, din 25 pana in 27 mai, de dimineata pana seara tarziu in curtea interioara a Muzeului Tranului Roman cu produse traditionale , produse naturale, mesteri populari si tineri artisti hand made , la o noua editie a Pietei Taranesti.
Veti putea gasi produse atestate traditional din Galati, de la Zimbria (delicatese din carne de porc, de gasca, curcan, pastrama de oaie si branzeturi traditionale), dar si din zona Maramuresului (telemea, burduf si alte produse lactate).

Tot din Maramures veti putea degusta vestitele prajituri traditionale ale D-nei Discalicau, mere si dulceturi de la D-nul Pop, mierea ecologica din stupina Onea, zacustile si siropurile de la Savoarea Maramuresului, alaturi de o palinca de la Satu Mare

Muntenia va fi reprezentata de nea Mihai, cu branzeturi din zona Argesului, prajiturile de la Buzau, turta dulce traditionala a lui Nea Onu de la Pitesti, sucul de mere natural de la Voinesti si terasa traditionala de la Targoviste. Gospodinele vor pregati mancaruri si gratare la fata locului, servite taraneste, cu lipii si muraturi.

Din Moldova veti putea degusta vestitii cozonaci Bujor. Li se alatura si mierea dobrogeana, vinurile bio din Constanta, dulciurile unguresti si alte delicatese, pe alese si pe degustate, cum cere traditia la Piata Taraneasca .

Li se alatura zeci de mesteri populari din toate zonele tarii: iconari, ceramisti, lucratori in lemn, cu instrumente muzicale, tesatoare, cojocari, bijutieri, dar si tineri artisti hand made, care isi vor prezenta produsele facute in diferite tehnici si folosind materiale diverse, toate realizate cu suflet si daruire.

Va asteptam deci, din 25 pana in 27 mai, la MTR !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .