Treceți la conținutul principal

Ziua Copiilor in Gradina Botanica din BucurestiZiua Copiilor in Gradina Botanica

Societatea Ornitologica Romana şi Grădina Botanică Dimitrie Brândză a Universităţii din Bucureşti invită bucureştenii să petreacă o zi de duminică în familie, înconjuraţi de natură. Copii, părinţi şi bunici sunt invitaţi cu mic cu mare la Ziua Copiilor în Grădina Botanică. Organizatorii le pregatesc suprize felurite şi personaje cunoscute, gata să îşi spună poveştile în două piese de teatru pentru copii.

Evenimentul, va avea loc duminică, 10 iunie, începând cu orele 11:00, în Grădina Botanică „D. Brândza” din Bucureşti (zona Serelor) - Şos . Cotroceni, nr. 32, sector 6.
Incepand cu orele 11:00, va fi prezentata prima piesă de teatru: Motanul Încălţat vine în Grădina Botanică pentru a arăta că „nu contează că esti mic dacă te pricepi un pic”. Spectacolul pentru copii cu actori - "Motanul Încălţat" - va contine toate ingredientele pentru o poveste reuşita.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, toţi copiii vor fi invitaţi să participe la un concurs de desene pe asfalt cu tema: „Lumea Păsărilor”. Cele mai bune desene vor fi premiate de Viasat Nature.
Un alt personaj faimos se prezintă în cea de-a doua piesă de teatru pentru copii a zilei: Jack şi Vrejul de Fasole, în interpretarea inegalabilă a actorilor teatrului Ion Creangă.
Grădina Botanică este pregătită de vară, iar peisajul va fi cu siguranţă un alt motiv de distracţie şi relaxare.

„Ne dorim foarte mult să oferim bucureştenilor din ce în ce mai multe motive să viziteze Grădina Botanică, astfel că pregătim în vara aceasta o serie de evenimente cultural-educative şi invităm populaţia Capitalei să redescopere natura pe aleile Grădinii”, a spus Prof. Dr. Paulina Anastasiu, Director al Grădinii Botanice Dimitrie Brândza a Universităţii din Bucureşti .

Accesul în Grădina Botanică se va face pe baza biletului de intrare astfel: bilet întreg - 5 lei, bilet redus (copii, studenţi, pensionari) - 2 lei.

Programul evenimentului:
11:00 – Deschidere
11:30 – Teatru pentru copii – MOTANUL ÎNCĂLŢAT – Actorii Smaranda Găbudeanu, Ovidiu Usvat, Mihai Căpăţînă, Ciprian Nemeşiu şi Claudia Croitoru  reînvie o poveste scrisa acum sute de ani de Charles Perrault. Prin joc, voie buna şi inteligenţă Motanul Încălţat ne prezintă povestea unui fecior de morar ajuns prinţ, ghidat de propriul său motto: “nu contează că esti mic dacă te pricepi un pic”.
12:30 – Concurs cu premii – Desene pe asfalt inspirate din lumea păsărilor
13:30 – Teatru pentru copii – JACK ŞI VREJUL DE FASOLE – adaptare după faimoasa poveste pentru copii, în interpretarea actorilor teatrului Ion Creangă din Bucureşti. Dialoguri spontane şi comice prezentate într-o distribuţie de excepţie: Ionuţ Ciocia, Ioana Ginghină, Cristi Creţu, Camelia Andriţă, Iuliana Costiniu.
14:30 – Premierea concursului Desene pe asfalt inspirate din lumea păsărilor

Ce puteti vizita:
-    Expoziţia de desene Spring Alive, organizată de societatea Ornitologică Română, care prezintă desenele copiilor care au participat la proiectul internaţional Spring Alive de-a lungul anilor.
-    Expoziţia Plant Art 2012
-  Expoziţii speciale:  Flora Dobrogei (Colina Dobrogeană), Flora mediteraneană
-    Centrul de Educaţie Ecologică
-    Serele Grădinii Botanice din Bucureşti (până la orele 13:00)

Evenimentul este organizat de Societatea Ornitologică Română (SOR) si Grădina Botanică din Bucureşti si susţinut de canalul documentar Viasat Nature

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .