Treceți la conținutul principal

Cele mai frumoase cărţi din România


Prima ediţie a concursului naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România", va avea loc în Bucureşti, în perioada 2 - 8 octombrie
Organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România şi Headsome Communication, evenimentul este parte a proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România", care îşi propune să iniţieze o dezbatere profesionistă pe tema designului de carte şi să ajute la profesionalizarea acestui domeniu. Organizatorii îşi doresc să promoveze cele mai valoroase realizări autohtone în domeniul designului de carte, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, se arată într-un comunicat de presă.
Concursul se adresează deopotrivă profesioniştilor din industria cărţii, artiştilor vizuali şi publicul larg şi îşi propune să evalueze cărţile ultimilor doi ani, realizate în România sau Republica Moldova.
Înscrierile vor avea loc până în data de 2 octombrie, iar anunţarea finaliştilor va fi făcută pe 8 octombrie.

Formularul de înscriere, împreună cu un exemplar din carte pot fi trimise direct pe site-ul concursului www.celemaifrumoasecarti.ro, existând, de asemenea, posibilitatea de a fi trimise prin poştă la sediul Asociaţiei pentru Performanţă şi Cultură, sau aduse personal la Muzeul Literaturii Române din Capitală.
Juriul este format din cinci specialişti români - Tim Nădăşan, Mircia Dumitrescu, Stela Lie, Nicu Ilfoveanu şi Mario Demezzo - şi un consultant extern - Uta Schneider (Germania).

Cele două expoziţii programate să aibă loc în cadrul proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România" vor avea loc la Frankfurt, în cadrul ediţiei de anul acesta a Târgului Internaţional de Carte (10 - 14 octombrie), la standul României, apoi la Bucureşti, la finalul lunii octombrie. În cadrul vernisajului expoziţiei de la Bucureşti, va avea loc şi ceremonia de premiere. Juriul va acorda trei distincţii - premiul I, premiul al II-lea şi premiul al III-lea - şi un premiu de încurajare pentru tinerii graficieni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .