Treceți la conținutul principal

Cele mai frumoase cărţi din România


Prima ediţie a concursului naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România", va avea loc în Bucureşti, în perioada 2 - 8 octombrie
Organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România şi Headsome Communication, evenimentul este parte a proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România", care îşi propune să iniţieze o dezbatere profesionistă pe tema designului de carte şi să ajute la profesionalizarea acestui domeniu. Organizatorii îşi doresc să promoveze cele mai valoroase realizări autohtone în domeniul designului de carte, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, se arată într-un comunicat de presă.
Concursul se adresează deopotrivă profesioniştilor din industria cărţii, artiştilor vizuali şi publicul larg şi îşi propune să evalueze cărţile ultimilor doi ani, realizate în România sau Republica Moldova.
Înscrierile vor avea loc până în data de 2 octombrie, iar anunţarea finaliştilor va fi făcută pe 8 octombrie.

Formularul de înscriere, împreună cu un exemplar din carte pot fi trimise direct pe site-ul concursului www.celemaifrumoasecarti.ro, existând, de asemenea, posibilitatea de a fi trimise prin poştă la sediul Asociaţiei pentru Performanţă şi Cultură, sau aduse personal la Muzeul Literaturii Române din Capitală.
Juriul este format din cinci specialişti români - Tim Nădăşan, Mircia Dumitrescu, Stela Lie, Nicu Ilfoveanu şi Mario Demezzo - şi un consultant extern - Uta Schneider (Germania).

Cele două expoziţii programate să aibă loc în cadrul proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România" vor avea loc la Frankfurt, în cadrul ediţiei de anul acesta a Târgului Internaţional de Carte (10 - 14 octombrie), la standul României, apoi la Bucureşti, la finalul lunii octombrie. În cadrul vernisajului expoziţiei de la Bucureşti, va avea loc şi ceremonia de premiere. Juriul va acorda trei distincţii - premiul I, premiul al II-lea şi premiul al III-lea - şi un premiu de încurajare pentru tinerii graficieni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .