Treceți la conținutul principal

Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară            În perioada 17 – 25 septembrie 2012, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Parcul Tineretului din Bucureşti, va avea loc ediţia a X-a a Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară. Organizat de Radio România, în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, evenimentul va inaugura începutul de an şcolar într-o atmosferă deschisă şi prietenoasă, în care profesorii, elevii, părinţii, dar şi iubitorii de carte de toate vârstele sunt aşteptaţi să descopere surprizele editoriale ale toamnei!
            Dedicat segmentului educaţional al pieţei de carte, Târgul se anunţă a fi deopotrivă o platformă de prezentare a celor mai recente apariţii din domeniu, dar şi un eveniment dinamic şi interactiv, cu lansări de carte, dialoguri cu scriitori, dezbateri şi concursuri. Vor participa peste 35 de edituri româneşti şi străine reprezentate în România, agenţii de distribuţie de carte, alături de producători de notorietate în domeniul cărţii şcolare, al jocurilor educative şi al materialelor didactice pentru nivelul preuniversitar.

Din oferta ediţiei:
·       o gamă completă de manuale şi auxiliare şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei din România;
·       materiale didactice pentru toate nivelurile de studiu;
·       o varietate aproape exhaustivă de titluri cuprinse în bibliografia şcolară;
·       software educaţional de ultimă generaţie şi lecţii interactive pe suport multimedia;
·       noutăţi editoriale aflate în portofoliul celor mai importante edituri din România.

Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară continuă campania de donaţie de carte pentru bibliotecile rurale din România: vizitatorii şi expozanţii prezenţi la Târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din zona capitalei. Din 2010, când a fost lansat proiectul „Cărţile se întorc acasă”, au fost donate peste 41.000 de volume care au fost direcţionate către biblioteci rurale din aria de acoperire a studiourilor teritoriale Radio România.

Liceenii bucureşteni sunt invitaţi la competiţia lecturii, în cadrul Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”. Câştigătorul locului I va participa la finala concursului, care va avea loc cu prilejul Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură, 21-25 noiembrie, Bucureşti.

GAUDEAMUS Carte Şcolară găzduieşte expoziţia de fotografie Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului, cuprinzând lucrări originale semnate de Jean Marc Godès, fotograf francez, autorul imaginii din acest an a Târgului. Între artă fotografică şi poezie, creaţiile semnate de Godès pun în scenă o lume plină de candoare, proaspătă şi vie, în care există un singur protagonist: Cartea în ipostaze insolite şi mereu revelatoare.

Din programul Târgului:
Marţi, 18 septembrie
ora 16.00: Dezbatere cu tema Cine mai are nevoie de cărţi în bibliotecile şcolare?, organizată de Radio România Cultural, în parteneriat cu Biblioteca Pedagogică Naţională I.C. Petrescu. Moderatori: Mirela Nicolae şi Carmen Pesantez

Joi, 20 septembrie
ora 17.00: Lansare de carte: Nepotul lui Dracula, de Alexandru Muşina
ora 17.30: Lansare de carte: Dicţionarul limbii române pentru elevi. Invitaţi: Alexandru Muşina, Gabriel Angelescu, Andrei Bodiu

Vineri, 21 septembrie
Finala locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”
Moderator: Mirela Nicolae – Radio România Cultural

Sâmbătă, 22 septembrie
Prezentare: Manual de limba sanscrită, de Amita Bhose                                                                                        
Invitaţi: Elena Andronache, Carmen Muşat–Coman

Duminică, 23 septembrie
ora 15.00: Atelier de limba bengali – limba maternă a lui Rabindranath Tagore
Invitat: Carmen Muşat-Coman

Cărţile se numără la... GAUDEAMUS!

Program de vizitare:
luni – sâmbătă: 11.00 – 19.00
duminică: 10.00 – 16.00

Intrarea este liberă.

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Uniunea Editorilor din România, ENEL Energie Muntenia, Fundaţia „Noi Citim”, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – Acţiunea European Language Label.  

Partener media: Şapte Seri.

Sponsor: SONIMPEX – producătorul magiunului Topoloveni


Pentru informaţii suplimentare despre această ediţie a Târgului, vă rugăm să consultaţi pagina web  www.gaudeamus.ro, sau să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS, tel./fax: 021 312 22 40, 021 319 05 22, e-mail:office@gaudeamus.ro. Persoane de contact: Cornelia Scarlat, tel.: 0745 109 648, e-mail: cornelia@gaudeamus.ro, Irina Ungureanu, tel.: 0749 123 910, e-mail: irina@gaudeamus.ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .