Treceți la conținutul principal

Cărţi gratuite în trenurile Intercity

Librăria online BookLand şi CFR Călători au pregătit o surpriză românilor însetaţi de lectură. Pasagerii trenurilor Intercity care pleacă din Gara de Nord vor putea citi gratuit zeci de cărţi, care vor fi amplasate în vagoanele vehiculelor.

După ce au încurajat cititul în autobuzele RATB şi în vagoanele de metrou, reprezentaţii BookLand au extins proiectul şi la vagoanele CFR. De mâine, pasagerii trenului Intercity Bucureşti-Galaţi, care pleacă din Gara de Nord la ora 15.40, vor avea la dispoziţie mai multe cărţi, gratuit, care le vor face călătoria mai plăcută. „Este vorba de titluri puse la dispoziţia călătorilor gratuit de editurile cu care noi avem încheiat un parteneriat. Vorbim de cărţi motivaţionale, de beletristică, de literatură universală şi life-style”, ne-a mărturisit Sorin Lucaci, coordonatorul librăriei.

Totodată, călătorii vor avea posibilitatea să descarce, gratuit, scanând un cod, e-book-uri (cărţi electronice). În funcţie de modul în care va fi primit acest proiect, el va fi extins în mai multe trenuri Intercity. „Cărţile vor fi securizate cu lanţuri, pentru a nu fi furate. Din păcate, cele amplasate în autobuze şi în metrou au dispărut, privându-i pe călători de plăcerea lecturii”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .