Treceți la conținutul principal

Festivalul Ceaiului şi al Cafelei - Tea&Coffee Festival

A patra ediţie a Festivalului Ceaiului şi al Cafelei - Tea&Coffee Festival - va avea loc în Capitală, între 1 şi 7 octombrie 2012 şi cuprinde o serie de manifestări şi spectacole în ceainării şi cafenele bucureştene, precum şi o expoziţie de ceai, cafea, artă, decoraţiuni şi mobilier tradiţional.

Potrivit unui comunicat remis joi de organizatori, Tea&Coffee Festival îşi propune promovarea consumului de ceai şi cafea, a tradiţiilor şi ritualurilor servirii lor, în cadrul unei palete de evenimente desfăşurate de-a lungul a şapte zile. Festivalul va avea în prim plan elemente culturale şi gastronomice din ţările cu tradiţie în producţia, prepararea şi prezentare unor băuturi din ceai şi cafea.

Printre manifestările care vor avea loc în cadrul festivalului se numără concerte, workshop-uri şi ceremonii de servire a ceaiului şi cafelei, practicate în Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina şi Coreea de Sud.

De asemenea, vor avea loc recitaluri de vioară, tambur şi goarnă, muzică indiană şi demonstraţii de taiko (tobe japoneze), dar şi spectacole de teatru, demonstraţii şi lecţii de dans: tango argentinian, capoeira (dans tradiţional brazilian), dans indian marca Bollywood, dans tradiţional şi modern sud-coreean, concerte de jazz şi ateliere de caligrafie coreeană şi japoneză, de Ebru (pictura pe apă specifică Turciei), de origami, de tatuaj cu henna, de Feng Shui şi design cromatic, de pictura pe ceramica, dar si un atelier de bune maniere.

Nu vor lipsi workshop-uri de gastronomie şi degustări de delicii (prăjituri, fursecuri, baclavale, deserturi 'raw'), ceai şi cafea, aparţinând bucătăriilor coreeană, turcească, indiană şi englezească.

Expoziţia de ceai, cafea, artă, decoraţiuni şi mobilier tradiţional se va desfăşura între 5 şi 7 octombrie, la Bell'Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori)

Tea& Coffe Festival se adresează atât amatorilor de ceai şi cafea cât şi profesioniştilor care activează, fie în calitate de producători, fie de importatori sau în industria de resort.

Programul de vizitare al expoziţiei din cadrul Tea&Coffee Festival 2012 este vineri, 5 octombrie între 16:00 - 20:00, iar sâmbătă şi duminica (6 şi 7 octombrie), între 10:00 - 20:00. In
trarea este liberă

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .