Treceți la conținutul principal

Festivalul Ceaiului şi al Cafelei - Tea&Coffee Festival

A patra ediţie a Festivalului Ceaiului şi al Cafelei - Tea&Coffee Festival - va avea loc în Capitală, între 1 şi 7 octombrie 2012 şi cuprinde o serie de manifestări şi spectacole în ceainării şi cafenele bucureştene, precum şi o expoziţie de ceai, cafea, artă, decoraţiuni şi mobilier tradiţional.

Potrivit unui comunicat remis joi de organizatori, Tea&Coffee Festival îşi propune promovarea consumului de ceai şi cafea, a tradiţiilor şi ritualurilor servirii lor, în cadrul unei palete de evenimente desfăşurate de-a lungul a şapte zile. Festivalul va avea în prim plan elemente culturale şi gastronomice din ţările cu tradiţie în producţia, prepararea şi prezentare unor băuturi din ceai şi cafea.

Printre manifestările care vor avea loc în cadrul festivalului se numără concerte, workshop-uri şi ceremonii de servire a ceaiului şi cafelei, practicate în Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina şi Coreea de Sud.

De asemenea, vor avea loc recitaluri de vioară, tambur şi goarnă, muzică indiană şi demonstraţii de taiko (tobe japoneze), dar şi spectacole de teatru, demonstraţii şi lecţii de dans: tango argentinian, capoeira (dans tradiţional brazilian), dans indian marca Bollywood, dans tradiţional şi modern sud-coreean, concerte de jazz şi ateliere de caligrafie coreeană şi japoneză, de Ebru (pictura pe apă specifică Turciei), de origami, de tatuaj cu henna, de Feng Shui şi design cromatic, de pictura pe ceramica, dar si un atelier de bune maniere.

Nu vor lipsi workshop-uri de gastronomie şi degustări de delicii (prăjituri, fursecuri, baclavale, deserturi 'raw'), ceai şi cafea, aparţinând bucătăriilor coreeană, turcească, indiană şi englezească.

Expoziţia de ceai, cafea, artă, decoraţiuni şi mobilier tradiţional se va desfăşura între 5 şi 7 octombrie, la Bell'Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori)

Tea& Coffe Festival se adresează atât amatorilor de ceai şi cafea cât şi profesioniştilor care activează, fie în calitate de producători, fie de importatori sau în industria de resort.

Programul de vizitare al expoziţiei din cadrul Tea&Coffee Festival 2012 este vineri, 5 octombrie între 16:00 - 20:00, iar sâmbătă şi duminica (6 şi 7 octombrie), între 10:00 - 20:00. In
trarea este liberă

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .