Treceți la conținutul principal

Târgul de Sfântul Dumitru

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va găzdui, în perioada 26 - 28 octombrie.

Potrivit unui comunicat al muzeului transmis marţi AGERPRES, la sfârşitul acestei săptămâni, organizatorii le propun vizitatorilor iubitori de tradiţii un program care cuprinde ansambluri folclorice, tarafuri şi solişti de muzică populară românească şi ale etniei bulgare, muzică de fanfară, muzică religioasă, onoruri militare... în echipament de epocă, teatru, o expoziţie de artă plastică, parada costumelor de inspiraţie populară şi, vineri, de la ora 14,00, o şezătoare la mijloc de zi.

Nu vor lipsi produsele tradiţionale - cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produsele bio - miere, fructe şi legume, zacuscă, dulceţuri, care vor face deliciul celor trei zile de târg, iar meşteri populari veniţi din toate zonele ţării vor fi prezenţi cu obiecte care pot constitui un frumos cadou pentru cei dragi.


Pe 27 octombrie, ca urmare a colaborării cu Ambasada Ciprului în România, muzeul va găzdui un moment de dans şi de muzică religioasă susţinute de grupuri de artişti din Cipru.


Organizatorii oferă acces gratuit, pe bază de buletin, tuturor celor care poartă numele de Dumitru, Dumitra, pe 26 şi 27 octombrie.


Deschiderea târgului va avea loc vineri, la ora 12,00, sâmbătă şi duminică urmând să fie deschis între orele 9,00 şi 18,00. 
AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .