Treceți la conținutul principal

Târgul de Sfântul Dumitru

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va găzdui, în perioada 26 - 28 octombrie.

Potrivit unui comunicat al muzeului transmis marţi AGERPRES, la sfârşitul acestei săptămâni, organizatorii le propun vizitatorilor iubitori de tradiţii un program care cuprinde ansambluri folclorice, tarafuri şi solişti de muzică populară românească şi ale etniei bulgare, muzică de fanfară, muzică religioasă, onoruri militare... în echipament de epocă, teatru, o expoziţie de artă plastică, parada costumelor de inspiraţie populară şi, vineri, de la ora 14,00, o şezătoare la mijloc de zi.

Nu vor lipsi produsele tradiţionale - cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produsele bio - miere, fructe şi legume, zacuscă, dulceţuri, care vor face deliciul celor trei zile de târg, iar meşteri populari veniţi din toate zonele ţării vor fi prezenţi cu obiecte care pot constitui un frumos cadou pentru cei dragi.


Pe 27 octombrie, ca urmare a colaborării cu Ambasada Ciprului în România, muzeul va găzdui un moment de dans şi de muzică religioasă susţinute de grupuri de artişti din Cipru.


Organizatorii oferă acces gratuit, pe bază de buletin, tuturor celor care poartă numele de Dumitru, Dumitra, pe 26 şi 27 octombrie.


Deschiderea târgului va avea loc vineri, la ora 12,00, sâmbătă şi duminică urmând să fie deschis între orele 9,00 şi 18,00. 
AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .