Treceți la conținutul principal

Expozitii interesante la GaudeamusISTORIA IMAGINARĂ A CĂRŢII ŞI A SCRISULUI (nivelul 7.70)
Expoziţie de fotografie Jean Marc Godès
Adevărate puneri în scenă, de la idee până la fotografia finală, lucrările cuprinse în expoziţia Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului sunt creaţie autentică, fără intervenţie digitală: studiu, montaj, instalaţii efemere, scenografie, costume şi machiaj, repetiţii cu actori, cărţi, animale, oameni, analiza imaginii, reglare cadru, lumini... În căutarea unei magii a clipei, Jean Marc Godès descoperă poezia în imagine!
Două fotografii marca Jean Marc Godès au inspirat imaginea Târgului Internaţional GAUDEAMUS ediţia 2011 şi a Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară 2012.
Născut în 1958 în Guadeloupe, Insulele Caraibe, Jean Marc Godès trăieşte astăzi în sudul Franţei. Artist fotograf şi regizor de imagine fixă, Godès a semnat peste 50 de expoziţii personale în Franţa, Elveţia, Brazilia, Canada, Italia, Irlanda şi România. Aflate la graniţa dintre artă fotografică şi poezie, creaţiile sale au fost expuse în librării, biblioteci, mediateci, saloane şi târguri de carte, dar şi în spaţiile dedicate artei contemporane.
Cărţi vii, cărţi libere, ele sunt memoria şi vehiculul prin care transpar istoriile noastre personale şi colective, identitatea, cuvintele, dar şi dorinţa de a-l regăsi pe celălalt. (Jean Marc Godès).
"Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului" este găzduită pentru a doua oară de Târgul Internaţional GAUDEAMUS, iar replica ei virtuală poate fi vizitată aici.

 EXPOZIŢIA PAGINI DIN ISTORIA RADIOULUI (nivelul 7.70), organizată în colaborare cu Federaţia Română de Radioamatorism şi Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România, prezintă, în fotografii documentare şi în exponate reale, pentru curioşi şi pasionaţi de toate vârstele, o interesantă şi succintă trecere în revistă a mai multor etape din evoluţia radioului şi a aparatelor de radio de-a lungul timpului.

EXPOZIŢIA „O ISTORIE A TIPARULUI” (nivelul 7.70) organizată de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, reprezintă o ilustrare a activităţii tipografice din Târgovişte (începutul secolului al XVI-lea), dar şi din centrele apărute mai târziu în Moldova şi Transilvania. În plus, vizitatorii vor putea să admire reconstituirea unui atelier tipografic din secolul al XVIII-lea.

Expoziţie virtuală: "Un ctitor de limbă şi cultură românească ilustrată":miniaturistul Picu Pătruţla 140 de ani de la moarte (manuscrise din Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României)

Expoziţie virtuală: Bucureştiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor "Misterele Bucureştilor" de George Baronzi şi "Mistere din Bucureşti" de Ioan M. Bujoreanu.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .