Treceți la conținutul principal

Expozitii interesante la GaudeamusISTORIA IMAGINARĂ A CĂRŢII ŞI A SCRISULUI (nivelul 7.70)
Expoziţie de fotografie Jean Marc Godès
Adevărate puneri în scenă, de la idee până la fotografia finală, lucrările cuprinse în expoziţia Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului sunt creaţie autentică, fără intervenţie digitală: studiu, montaj, instalaţii efemere, scenografie, costume şi machiaj, repetiţii cu actori, cărţi, animale, oameni, analiza imaginii, reglare cadru, lumini... În căutarea unei magii a clipei, Jean Marc Godès descoperă poezia în imagine!
Două fotografii marca Jean Marc Godès au inspirat imaginea Târgului Internaţional GAUDEAMUS ediţia 2011 şi a Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară 2012.
Născut în 1958 în Guadeloupe, Insulele Caraibe, Jean Marc Godès trăieşte astăzi în sudul Franţei. Artist fotograf şi regizor de imagine fixă, Godès a semnat peste 50 de expoziţii personale în Franţa, Elveţia, Brazilia, Canada, Italia, Irlanda şi România. Aflate la graniţa dintre artă fotografică şi poezie, creaţiile sale au fost expuse în librării, biblioteci, mediateci, saloane şi târguri de carte, dar şi în spaţiile dedicate artei contemporane.
Cărţi vii, cărţi libere, ele sunt memoria şi vehiculul prin care transpar istoriile noastre personale şi colective, identitatea, cuvintele, dar şi dorinţa de a-l regăsi pe celălalt. (Jean Marc Godès).
"Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului" este găzduită pentru a doua oară de Târgul Internaţional GAUDEAMUS, iar replica ei virtuală poate fi vizitată aici.

 EXPOZIŢIA PAGINI DIN ISTORIA RADIOULUI (nivelul 7.70), organizată în colaborare cu Federaţia Română de Radioamatorism şi Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România, prezintă, în fotografii documentare şi în exponate reale, pentru curioşi şi pasionaţi de toate vârstele, o interesantă şi succintă trecere în revistă a mai multor etape din evoluţia radioului şi a aparatelor de radio de-a lungul timpului.

EXPOZIŢIA „O ISTORIE A TIPARULUI” (nivelul 7.70) organizată de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, reprezintă o ilustrare a activităţii tipografice din Târgovişte (începutul secolului al XVI-lea), dar şi din centrele apărute mai târziu în Moldova şi Transilvania. În plus, vizitatorii vor putea să admire reconstituirea unui atelier tipografic din secolul al XVIII-lea.

Expoziţie virtuală: "Un ctitor de limbă şi cultură românească ilustrată":miniaturistul Picu Pătruţla 140 de ani de la moarte (manuscrise din Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României)

Expoziţie virtuală: Bucureştiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor "Misterele Bucureştilor" de George Baronzi şi "Mistere din Bucureşti" de Ioan M. Bujoreanu.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .