Treceți la conținutul principal

Lansarea „Apocalipsei lui Ioan"

Editura Adevărul lansează miercuri, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (ICR, Aleea Alexandru nr. 9), ediţia bilingvă, în greaca veche şi în limba română, a „Apocalipsei lui Ioan".
Ori de câte ori vorbim despre sfârşitul lumii, termenul de Apocalipsă apare inevitabil. E legat, vorba românului, ca marca de scrisoare. Fiindcă celor mai mulţi li se pare că acest cuvânt desemnează cel mai bine ce se va întâmpla cu această lume la finele ei. Însă ce se ascunde în spatele acestui
termen?

Editura Adevărul îţi propune să descifrezi misterul odată cu lansarea de miercuri, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (ICR, Aleea Alexandru nr. 9) a ediţiei bilingve, în greaca veche şi în limba română, a „Apocalipsei lui Ioan". Lucrarea, apărută în excelente condiţii grafice, este tradusă şi comentată de Cristian Bădiliţă şi costă 30 de lei. Ea va fi prezentată de Andrei Marga, preşedintele ICR, de Cristian Bădilită, autorul traducerii, de episcopul greco-catolic de Oradea, P.S. Virgil Bercea, şi de Nicolae Brînzea, secretar general al ICR.
„Apocalipsa" este cel de-al treilea volum din proiectul „Noul Testament, traduceri inedite şi comentarii", promovat de Cristian Bădiliţă, din care au apărut deja Evangheliile după Matei şi Ioan. Evanghelia după Marcu va fi lansată la Gaudeamus 2012, tot de Editura Adevărul.
„Apocalipsa" propusă de Editura Adevărul şi de Cristian Bădiliţă reprezintă o realizare unică în peisajul teologic şi cultural românesc. S-a urmat cu fidelitate ediţia consacrată şi stabilită de Nestle-Aland, adusă la zi de cei mai reputaţi savanţi internaţionali. Traducerea îmbină criteriul fidelităţii cu eleganţa stilistică, în care textul original, cel grecesc, poate fi consultat „în oglinda" celui românesc. Cele peste 400 de pagini ale lucrării oferă un amplu comentariu, incluzând informaţii de ordin filologic, istoric şi teologic. O secţiune specială este dedicată comentariilor Părinţilor Bisericii, punţi de legătură între autorii textelor Noului Testament, pe de o parte, şi exegeză, liturghie şi spiritualitate, pe de altă parte. Această traducere, destinată atât preoţilor, studenţilor teologi, credincioşilor de toate confesiunile, dar şi celor interesaţi pur şi simplu de Cuvântul lui Iisus Hristos, nu este doar o realizare ştiinţifică riguroasă, ci şi o mărturisire cinstită a credinţei creştine, aşa cum, de altfel, mărturiseşte însuşi autorul traducerii. 

 sursa: Adevarul

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .