Treceți la conținutul principal

Târgul de carte pentru copii - MiniLibri


Târgul de carte pentru copii MiniLibri va avea loc de vineri până duminică, 7-9 decembrie, în Plaza România din Bucureşti, şi va include lansări de carte, dar şi multe activităţi interactive, plăcute şi amuzante, informează organizatorii.
Se desfasoara între 7-9 decembrie, 10.00 - 22.00.
14 edituri vor aduce cărţi pentru copii la acest eveniment - Adevărul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma -, iar multe publicaţii vor avea reduceri semnificative, de până la 30%.
Copiii vor putea veni de acasă cu cărţile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alţi copii, se vor alege cu noi poveşti, noi legende, noi aventuri
La MiniLibri se va face o colectare de cărţi pentru copii, pentru a le dona Fundaţiei Sfânta Macrina unde sunt găzduiţi zilnic aproximativ 120 de copii. Fundaţia Sfânta Macrina este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 1996, care are ca scop oferirea de servicii sociale pentru integrarea socială a copiilor şi tinerilor fără adăpost, prevenirea şi înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiilor străzii.
La târgul MiniLibri mai sunt organizate concursuri, spectacole şi piese de teatru.
Specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi (duminică, 11.00 - 12.00).
De asemenea, copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului prin care îl vor cunoaşte pe Napoleon, care îi va învăţa despre curaj (sâmbătă, 15.00 - 17.00).
Totodată, Editura Ascendent va lansa cartea "Păţaniile unui ceainic mic", de Alex Toma, un autor în vârstă de 8 ani (sâmbătă, 12.30).
Nici în acest an, la cea de-a şasea ediţie a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze poveşti cu ajutorul celor mici.
Pentru mai multe detalii se pot consulta paginile online www.minilibri.ro şi www.facebook.com/minilibri.
Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit şi să transforme lectura într-un mijloc de relaţionare între părinţi şi copii.
"Toate fondurile obţinute din donaţii şi sponsorizări vor fi investite în continuarea programului «Un start bun în viaţă». Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educaţie timpurie de calitate, în parteneriat cu autorităţile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populaţie mixtă din punct de vedere etnic", spune Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.
Târgul de carte MiniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, Grădiniţa Bambi, Şcoala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .