Treceți la conținutul principal

Târgul de carte pentru copii - MiniLibri


Târgul de carte pentru copii MiniLibri va avea loc de vineri până duminică, 7-9 decembrie, în Plaza România din Bucureşti, şi va include lansări de carte, dar şi multe activităţi interactive, plăcute şi amuzante, informează organizatorii.
Se desfasoara între 7-9 decembrie, 10.00 - 22.00.
14 edituri vor aduce cărţi pentru copii la acest eveniment - Adevărul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma -, iar multe publicaţii vor avea reduceri semnificative, de până la 30%.
Copiii vor putea veni de acasă cu cărţile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alţi copii, se vor alege cu noi poveşti, noi legende, noi aventuri
La MiniLibri se va face o colectare de cărţi pentru copii, pentru a le dona Fundaţiei Sfânta Macrina unde sunt găzduiţi zilnic aproximativ 120 de copii. Fundaţia Sfânta Macrina este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 1996, care are ca scop oferirea de servicii sociale pentru integrarea socială a copiilor şi tinerilor fără adăpost, prevenirea şi înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiilor străzii.
La târgul MiniLibri mai sunt organizate concursuri, spectacole şi piese de teatru.
Specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi (duminică, 11.00 - 12.00).
De asemenea, copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului prin care îl vor cunoaşte pe Napoleon, care îi va învăţa despre curaj (sâmbătă, 15.00 - 17.00).
Totodată, Editura Ascendent va lansa cartea "Păţaniile unui ceainic mic", de Alex Toma, un autor în vârstă de 8 ani (sâmbătă, 12.30).
Nici în acest an, la cea de-a şasea ediţie a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze poveşti cu ajutorul celor mici.
Pentru mai multe detalii se pot consulta paginile online www.minilibri.ro şi www.facebook.com/minilibri.
Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit şi să transforme lectura într-un mijloc de relaţionare între părinţi şi copii.
"Toate fondurile obţinute din donaţii şi sponsorizări vor fi investite în continuarea programului «Un start bun în viaţă». Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educaţie timpurie de calitate, în parteneriat cu autorităţile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populaţie mixtă din punct de vedere etnic", spune Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.
Târgul de carte MiniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, Grădiniţa Bambi, Şcoala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .