Treceți la conținutul principal

Cursuri gratuite de scrimă, baschet, snooker, tenis de câmp, fotbal sau arte marţiale


Începând cu luna aprilie, copiii şi adolescenţii din Sectorul 6 sunt invitaţi să se înscrie la activităţile proiectului ”Liga Tinerilor Sportivi”, care pune la dispoziţia celor interesaţi, cursuri gratuite de scrimă, baschet, snooker, tenis de câmp, fotbal sau arte marţiale.
Cu susţinerea Primăriei Sector 6, proiectul le oferă participanţilor multe surprize şi oportunităţi în domeniul petrecerii timpului liber şi al cultivării unor aptitudini personale.
Activităţile se vor derula în locaţii specializate, în cadrul unui program flexibil şi sub îndrumarea unor instructori calificaţi.
Derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, proiectul vizează latura socio-comportamentală a acestui tip de activităţi, cu accent pe prevenirea abandonului şcolar, a consumului de alcool sau droguri, a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul copiilor şi adolescenţilor din comunitate.
Concomitent, programul oferă celor interesaţi ocazia de a participa la o serie de activităţi sportive, în scopul petrecerii timpului liber şi al cultivării propriilor talente, în funcţie de vârsta potenţialilor beneficiari: scrimă: 6-9 ani; baschet: 9-14 ani; snooker: 11-18 ani; tenis: 6-9 ani; fotbal: 13-18 ani; arte marţiale: 5-16 ani.
Părinţii se pot adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la sediul din str. Drumul Sării, nr.2A – Serviciul Prevenirea separării copilului de familie – sau la adresa de emaildgaspc6@yahoo.com. Informaţii suplimentare, la  numărul de telefon 021.317.63.11.
“Liga Tinerilor Sportivi” este un proiect de tradiţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Destinat iniţial ”copiilor străzii” sau celor cu  devianţă comportamentală, proiectul a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, datorită modalităţilor specifice de stimulare a comunicării şi  responsabilizării pe care le implică lucrul în echipă.

SURSA: Primăriei Sector 6

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .