Treceți la conținutul principal

Cursuri gratuite de scrimă, baschet, snooker, tenis de câmp, fotbal sau arte marţiale


Începând cu luna aprilie, copiii şi adolescenţii din Sectorul 6 sunt invitaţi să se înscrie la activităţile proiectului ”Liga Tinerilor Sportivi”, care pune la dispoziţia celor interesaţi, cursuri gratuite de scrimă, baschet, snooker, tenis de câmp, fotbal sau arte marţiale.
Cu susţinerea Primăriei Sector 6, proiectul le oferă participanţilor multe surprize şi oportunităţi în domeniul petrecerii timpului liber şi al cultivării unor aptitudini personale.
Activităţile se vor derula în locaţii specializate, în cadrul unui program flexibil şi sub îndrumarea unor instructori calificaţi.
Derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, proiectul vizează latura socio-comportamentală a acestui tip de activităţi, cu accent pe prevenirea abandonului şcolar, a consumului de alcool sau droguri, a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul copiilor şi adolescenţilor din comunitate.
Concomitent, programul oferă celor interesaţi ocazia de a participa la o serie de activităţi sportive, în scopul petrecerii timpului liber şi al cultivării propriilor talente, în funcţie de vârsta potenţialilor beneficiari: scrimă: 6-9 ani; baschet: 9-14 ani; snooker: 11-18 ani; tenis: 6-9 ani; fotbal: 13-18 ani; arte marţiale: 5-16 ani.
Părinţii se pot adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la sediul din str. Drumul Sării, nr.2A – Serviciul Prevenirea separării copilului de familie – sau la adresa de emaildgaspc6@yahoo.com. Informaţii suplimentare, la  numărul de telefon 021.317.63.11.
“Liga Tinerilor Sportivi” este un proiect de tradiţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Destinat iniţial ”copiilor străzii” sau celor cu  devianţă comportamentală, proiectul a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, datorită modalităţilor specifice de stimulare a comunicării şi  responsabilizării pe care le implică lucrul în echipă.

SURSA: Primăriei Sector 6

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…