Treceți la conținutul principal

Târgul de carte SF&Fantasy


Cea de-a treia ediţie a Târgului de carte SF&Fantasy - Final Frontier va avea loc în Bucureşti, pe 23 şi 24 martie, şi va cuprinde lansări de noi volume, dar şi evenimente la care vor fi prezenţi cei mai importanţi autori români ai genului, informează organizatorii.
 Evenimentul va avea loc în Centrul vechi, la TeCaFi, între orele 10.00 şi 18.00.
Târgul va oferi pasionaţilor genului posibilitatea de a cumpăra cele mai noi apariţii SF & Fantasy la preţ redus cu până la 80%. Mai mult decât atât, ei pot întâlni oameni cu aceleaşi preocupări, prin intermediul lansărilor de carte şi evenimentelor la care vor fi prezenţi cei mai importanţi autori români ai genului.
 Pe lângă titluri în limbile română şi engleză, vizitatorii pot găsi la târg benzi desenate şi boardgames. Pe toată durata târgului vor avea locateliere de benzi desenate la care poate participa oricine doreşte să înveţe să deseneze, iar fanii francizei "Războiul stelelor/ Star Wars" se vor reuni pentru o prezentare despre acest fenomen.
Evenimente de lansare de carte vor fi organizate de editura Nemira ("Fata Modificată", de Paolo Bacigalupi - 23 martie, de la ora 11.30), editura Paladin (prezintă Michael Haulică, pe 23 martie, de la ora 12.00), editura Millennium Books (prezintă Horia Nicola Ursu, pe 23 martie, de la ora 13.00) şi editura Trei ("Pasărea domnului", de Mary Doria Russell, pe 24 martie, de la ora 14.00).
 Pe 23 martie, de la ora 12.30, va avea loc decernarea premiilor FanSF. La ceremonia prezentată de Nicolae Voicu este invitată Csilla Kleinheincz, director Editura Ad Astra (Ungaria).
 Vor mai avea loc discuţii despre metode de scriere în literatura SF & Fantasy, experienţa de a scrie scenarii pentru bandă desenată, dar şi o sesiune de autografe cu autorii români de literatură SF la editura Nemira.
Programul complet al evenimentelor poate fi găsit pe http://finalfrontier.ro/?page_id=7.
Intrarea la evenimente este liberă.
Târgul de carte SF & Fantasy - Final Frontier este organizat de bookblog.ro, unul dintre cele mai importante bloguri româneşti despre cărţi şi lectură

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa