Treceți la conținutul principal

O noua carte a Prof. Univ. Dr.Gheorghe Mencinicopschi - “Părinţi ALTFEL”Cartea“Părinţi ALTFEL” a domnului  Prof. Univ. Dr.Gheorghe Mencinicopschi  o recomand cu mare caldură tuturor părinţilor. In primul rand, este scrisa de un specialist in domeniul educaţiei nutriţionale pentru actualii şi viitorii părinţi. In al doilea rand, putem găti retete pentru cei mici şi nu numai.

“Părinţi ALTFEL” este împărţită în şapte mari capitol, iar la sfârşit are şi un capitol dedicat reţetelor sănătoase şi hrănitoare adresate celor mici, împărţite pe categorii de vârstă (până la 6 luni, până la un an şi după doi ani):
  1. Perioada prenatală (sănătatea copilului începe înainte de concepţie),
  2. Sarcina (marea aventură a celor 9 luni),
  3. Alimentaţia sugarului şi a copilului mic,
  4. Alimentaţia copilului peste doi ani,
  5. Reacţia de ataşament copil-mamă şi dezvoltarea personalităţii viitorului adult,
  6. Alimentele optime pentru începutul diversificării şi în alimentaţia copilului mic,
  7. Alimentele sănătoase mai puţin obişnuite în dieta românilor (avocado, mango, papaia, guava, ananas,rodia).
 Dacă sunteţi interesaţi, cartea o puteţi comanda de pe LIBRIS.RO. In aceasta perioada sunt reduceri substantiale pe site si pentru cei mici. 
Voi reveni cu un articol in care recomand carti pentru cei mici - daruri ideale pentru sarbatori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…