Treceți la conținutul principal

Recomandare - Copiii sunt din rai, de John Gray

Copiii sunt din rai, de John Gray prezinta o noua abordare a educatiei, copiii din ziua de azi au nevoi noi. Trebuie sa-i sprijinim, sa cooperam cu ei si sa le marim motivatia cu ajutorul recompenselor, astfel meseria de parinte poate deveni mai usoara.  
 
Cartea ar aborda problema cam asa: in loc sa il intrebi ce vrei sa te joci? sa intrebi, vrei sa pictezi? si copilul poate zice nu, vreau sa ma joc cu masinuta, iar atunci tu poti spune, da, este o idee buna, hai sa ne jucam cu masinuta. 

Prin aceste recompense ocazionale, copilul isi redescopera dorinta de a-si multumi parintii si va coopera automat. Un exemplu, care mi s-a parut util: "Daca te speli pe dinti vom avea timp mai mult sa citim povesti! Foarte interesanta mi s-a parut si afirmatia :"Inainte de varsta de noua ani, copilul nu are nevoie de posibilitati de alegere. A-l lasa sa aleaga inseamna a-l impinge sa se maturizeze prea  devreme(...) daca intrebati un copil ce vrea in mod direct, il puneti sub o presiune prea mare". Astfel, copiii au nevoie de pariti puternici care stiu ce este cel mai bine pentru ei,dar care sa fie deschisi sa stea de vorba cu ei, sa le asculte dorintele. De cele mai multe ori, copii testeaza limitele parintilor, sa le vada acestora reactiile. Nu reactionati cu violenta, ci cu blandete si greselile sunt o parte a procesului de invatare.

Cateva capitole importante:

Noi metode de a crea cooperarea
Cereti dar nu ordonati
Noi metode de a micsora rezistenta
Este normal sa fii altfel decat ceilalti

Copiii sunt din rai, de John Gray a aparut la editura VREMEA, dar poate fi comandata de la LIBRIS.RO, unde puteti gasi numeroase carti despre psihologia si educatia pozitiva a copiilor

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .