Treceți la conținutul principal

Horia-Roman Patapievici, librar pentru o zi, miercuri, la Librăria Bizantină

Scriitorul Horia-Roman Patapievici va fi 'librar pentru o zi', miercuri, de la ora 19,00, în Librăria Bizantină.
Potrivit unui comunicat al Librăriei Bizantine, transmis luni AGERPRES, scriitorul se alătură astfel campaniei "Librar pentru o zi" și "așa cum s-a instituit până acum tradiția librarilor invitați, autorul va face recomandări de carte și va intra în dialog cu publicul prezent în librărie".
Campania "Librar pentru o zi" a demarat anul trecut și are ca scop susținerea cărții în formă fizică, dar și a meseriei autentice de librar, printre "librarii rezidenți" numărându-se Andi Moisescu, Eugenia Vodă, Andrei Pleșu, Dan C. Mihăilescu și Cătălin Ștefănescu, mai precizează sursa citată.
Horia-Roman Patapievici s-a născut la 18 martie 1957, în București.
Este absolvent al Facultății de Fizică a Universității din București, secția 'Optică, spectroscopie, laseri, plasmă' (1982). A obținut doctoratul în filosofie cu o cercetare privind imaginarul filosofic al fizicii (1990).
A debutat în anul 1992 în revista 'Contrapunct', iar din anul 1993 a colaborat constant la pagina de eseu a revistei '22' (rubrica 'Idei în libertate' sau 'În răspăr'). În anul 1995 a publicat primul său volum, 'Cerul văzut prin lentilă', o culegere de eseuri apărute între anii 1992 și 1994 în revistele 'Contrapunct', 'România literară', 'Dilema' și mai ales în '22'. Pentru aceste eseuri a obținut premiul pentru eseu la Concursul de literatură organizat de Editura 'Nemira' (1993) și premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor (1995).
În continuare a publicat volumele 'Zbor în bătaia săgeții. Eseu asupra formării' (1995), 'Politice. Istoria îndârjirii de a refuza fatalitatea eșecului' (1996), 'După Galileu și dincolo de Niceea' (1999), 'Omul recent' (2001, premiul pentru eseu din partea Uniunii Scriitorilor, dar și din partea revistei culturale 'Cuvântul'), 'Discernământul modernizării' (2004), 'Ochii Beatricei sau cum arată cu adevărat lumea lui Dante' (2004, premiul pentru eseu din partea Uniunii Scriitorilor), 'Despre idei și blocaje' (2007). Cel mai recent volum al său este 'Ultimul Culianu' (2010).
De la 28 ianuarie 2005 a fost numit director al Institutului Cultural Român, fiind reconfirmat în funcție pentru un nou mandat de patru ani, la 16 ianuarie 2009, de către președintele României, Traian Băsescu. A demisionat din funcție la 2 august 2012, invocând schimbarea misiunii Institutului și a subordonării politice față de Senat.
Horia Roman Patapievici a fost ales, în 2008, vicepreședinte, pentru doi ani, al organizației EUNIC, rețeaua institutelor culturale din Uniunea Europeană, iar la 17 iunie 2010 a preluat președinția EUNIC.
În 2008 a fost distins de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța cu Ordinul Artelor și Literelor în Grad de Ofițer pentru capacitatea sa de a acționa în mai multe domenii și meserii. I-a fost conferit Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (2010). 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .