Treceți la conținutul principal

Editura Trei lansează o nouă colecţie, dedicată copiilor şi părinţilor, intitulată "Ce să faci..."

Editura Trei va lansa, pe 29 aprilie, în librăria Cărtureşti-Verona din Bucureşti, colecţia "Ce să faci...", care cuprinde o serie de ghiduri prietenoase şi educative pentru copii şi cei care îi îngrijesc - părinţi, bunici, educatori şi psihologi.Editura Trei lansează o nouă colecţie, dedicată copiilor şi părinţilor, intitulată "Ce să faci...".

Prin lansarea aceste noi colecţii, Editura Trei îşi propune să răspundă la întrebarea "Cum ar fi să existe câte o carte care să îi ajute pe cei mici să treacă peste cele mai sâcâitoare probleme (de la insomnii şi îngrijorări la gânduri negative şi explozii de furie)?".

Astfel, colecţia de cărticele interactive "Ce să faci..." cuprinde o serie de ghiduri prietenoase şi educative pentru copii şi cei care îi îngrijesc pe aceştia - părinţi, bunici, educatori şi psihologi.
Noua colecţie va fi lansată pe 29 aprilie, de la ora 18.30, în librăria Cărtureşti-Verona din Bucureşti. La eveniment vor participa Anca (Munteanu) Ganciu, preşedinte al Asociaţiei Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup şi Familie "Enrique Pichon Riviere", şi Daniela Neculai, educator la grădiniţa Erakinderland. Moderatorul evenimentului va fi Victor Popescu, redactor la Editura Trei.

În timpul lansării, copiii participanţilor la eveniment vor fi invitaţi, într-un colţ special din mansarda Librăriei Cărtureşti-Verona, la o serie de jocuri şi activităţi propuse de Cătălina Hetel, psihoterapeut, şi Voicu Hetel, actor format în programul de educaţie timpurie "Small Size", ambii activând la Teatrul din Podul Meu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…