Treceți la conținutul principal

Ajută copiii nepalezi să zâmbească din nou


Preiau aici mesajul emoţionant al Mirei Loghin (Lumea lui Momo) care se afla în Nepal în vacanţă chiar când a avut loc devastatorul cutremur; am urmărit-o pe Mira pe Facebook cu sufletul la gură căci ştiam că se află chiar în mijlocul evenimentelor.

“Eram în Nepal când pământul a început să tremure sub picioarele mele, casele să se încline şi stâlpii să se îndoaie. Am fost un om norocos, dacă pot spune asta. Însă nu voi uita niciodată fetiţa aceea speriată din Pokhara, care plângea şi striga după tăticul ei. Nu voi uita niciodată casele şi templele prăbuşite pe care le-am văzut în Kathmandu, nu voi uita imaginile pantofilor prinşi între dărâmături şi corbii scobind în maldărele de praf, nu voi uita vieţile distruse… lacrimile şi ţipetele oamenilor. Însă păstrez în suflet şi un Nepal vesel şi colorat, copii fericiţi alergând liber, oameni calzi şi multă prietenie şi iubire! Sunt recunoscătoare pentru experienţele trăite, pentru darurile primite de la această ţară, pentru iubirea pe care am simţit-o la fiecare pas! Vreau să îi ajut pe copiii nepalezi să zâmbească din nou, ştiu că este şi responsabilitatea mea! Şi stiu că vom fi mai mulţi, aşa că vă aştept alături în campania iniţiată de Lumea lui MOMO, cu sprijinul lui Sega Namaste, călăuza mea în Nepal!

Detalii despre campanie şi cum puteţi ajuta

ÎN NEPAL, PESTE 1.000.000 DE COPII ȘI-AU PIERDUT ZÂMBETUL
Marele cutremur din 25 aprilie 2015 a afectat profund viața locuitorilor din țara de la poalele Munților Himalaya. Peste 7.000 de vieți curmate, monumente istorice complet distruse, sate întregi măturate de pe suprafața pământului, 8.000.000 de oameni rămași practic pe drumuri. În timp ce părinții lor se luptă pentru supraviețuire, căutând adăpost și hrană, copiii suferă în tăcere.
Și-au pierdut hăinuțele, și-au pierdut jucărioarele, ghiozdanele şi caietele pentru scoala, și-au pierdut zâmbetul.
ÎI PUTEM AJUTA SĂ-L REGĂSEASCĂ!
Dacă ții în dulap lucruri, haine, jucării, creioane colorate, caiete si alte rechizite pe care copilul tău nu le mai folosește, adu-le pe toate la Lumea lui Momo. Noi le vom sorta, împacheta și trimite in Nepal.
E atât de ușor să readucem zâmbetul pe chipul acestor copii loviți de soartă.
11150621_899162160130153_1853349009950835361_n

CUM?
Pachetul poate fi trimis sau adus personal la sediul LUMEA LUI MOMO, Str. Grigore Cobălcescu nr. 51, Sector 1, București.
Pentru alte informații scrie-ne la lumealuimomo@gmail.com sau sună-ne la 0723 565 113.
Suntem deschiși volunatarilor care doresc să ne ajute la sortarea, împachetarea și livrarea pachetelor în Nepal! Așteptăm să ne contactați!
Această campanie concepută de Lumea lui Momo se desfășoară cu sprijinul lui Sega Namaste, autorul romanelor Namaste, călăuza noastră în Nepal pe urmele cărții sale și inițiatorul campaniei de strângere de fonduri HELP LAMA. HELP NEPAL. GIVE NOW. (https://www.facebook.com/groups/446787932155888/
 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…