Treceți la conținutul principal

Recomandare - Alimentatia bolnavilor de cancer

Cartea de bucate pentru bolnavii de cancer, scrisa de D.D. Chiriac, a aparut la Editura National, reprezentand un ghid teoretic cu toate produsele alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala canceroasa, precum si o serie de meniuri zilnice, compuse din feluri de baza, ceaiuri si suplimente alimentare naturiste.  

Colectivul redactional al cartii Alimentatia bolnavilor de cancer este format din medici si gastronomi, vine în sprijinul persoanelor afectate de aceasta boala. Cartea poate fi achizitionata de le LIBRIS.RO, in aceasta perioada gasiti reduceri semnificative
Dieta propusa de colectivul redactional al cartii are în vedere doua componente principale: una de factura gastronomica si una complementara, continând produse naturale care vizeaza cresterea imunitatii si stoparea proliferarii celulelor canceroase. Desigur, trebuie sa precizam ca lucrarea nu se substituie în niciun caz oncologului, care trebuie consultat permanent, astfel ca, desi respecta cu rigurozitate principiile unei alimentatii corecte, bolnavii nu trebuie sa renunte la tratamentul medical recomandat de medicul curant.

Din cuprins, puteti sa va faceti o idee despre ce contine cartea: 
Argumente în favoarea unei alimentatii sanatoase / 9
1. Principiile alimentatiei bolnavilor de cancer /15
II. Alimentele recomandate si prepararea acestora / 21
Legumele si zarzavaturile / 21
Leguminoasele uscate /28
Fructele / 30
Pâinea, cerealele si pastele fainoase / 36
Lactatele / 38
Carnea /39
Uleiurile / 41
Sarea /42
Apa /43
Mirodeniile si verdeturile / 43
III. Notiuni despre unele preparate /49
Supe si ciorbe / 49
Preparate de baza (gustari, feluri de baza) /49
Prepararea carnii / 50
Prepararea pâinii, a mamaligii si a foilor de pizza / 52
Salate /53
Sucuri /53
IV. Ceaiurile si suplimentele nutritive / 55
Ceaiurile / 55
Suplimentele nutritive / 57
V. Ratiunile care au stat la baza întocmirii meniurilor si retetelor / 61
VI. Meniuri / 65
VII. Schemele de administrare a ceaiurilor / 107
VIII. Retete pentru ceaiuri / 110
IX. Retete culinare / 115
Lista cu masuri si greutati uzuale / 11
Mic dejun /117
Gustarea de dimineata / 121
Supe, creme, ciorbe / 141
Mâncaruri pentru masa de prânz /165
Masa de seara (cina) / 213
Salate / 235
Semipreparate / 241
Indexul retetelor culinare pe capitole / 259
Indexul retetelor culinare / 266

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .