Treceți la conținutul principal

Recomandare - Alimentatia bolnavilor de cancer

Cartea de bucate pentru bolnavii de cancer, scrisa de D.D. Chiriac, a aparut la Editura National, reprezentand un ghid teoretic cu toate produsele alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala canceroasa, precum si o serie de meniuri zilnice, compuse din feluri de baza, ceaiuri si suplimente alimentare naturiste.  

Colectivul redactional al cartii Alimentatia bolnavilor de cancer este format din medici si gastronomi, vine în sprijinul persoanelor afectate de aceasta boala. Cartea poate fi achizitionata de le LIBRIS.RO, in aceasta perioada gasiti reduceri semnificative
Dieta propusa de colectivul redactional al cartii are în vedere doua componente principale: una de factura gastronomica si una complementara, continând produse naturale care vizeaza cresterea imunitatii si stoparea proliferarii celulelor canceroase. Desigur, trebuie sa precizam ca lucrarea nu se substituie în niciun caz oncologului, care trebuie consultat permanent, astfel ca, desi respecta cu rigurozitate principiile unei alimentatii corecte, bolnavii nu trebuie sa renunte la tratamentul medical recomandat de medicul curant.

Din cuprins, puteti sa va faceti o idee despre ce contine cartea: 
Argumente în favoarea unei alimentatii sanatoase / 9
1. Principiile alimentatiei bolnavilor de cancer /15
II. Alimentele recomandate si prepararea acestora / 21
Legumele si zarzavaturile / 21
Leguminoasele uscate /28
Fructele / 30
Pâinea, cerealele si pastele fainoase / 36
Lactatele / 38
Carnea /39
Uleiurile / 41
Sarea /42
Apa /43
Mirodeniile si verdeturile / 43
III. Notiuni despre unele preparate /49
Supe si ciorbe / 49
Preparate de baza (gustari, feluri de baza) /49
Prepararea carnii / 50
Prepararea pâinii, a mamaligii si a foilor de pizza / 52
Salate /53
Sucuri /53
IV. Ceaiurile si suplimentele nutritive / 55
Ceaiurile / 55
Suplimentele nutritive / 57
V. Ratiunile care au stat la baza întocmirii meniurilor si retetelor / 61
VI. Meniuri / 65
VII. Schemele de administrare a ceaiurilor / 107
VIII. Retete pentru ceaiuri / 110
IX. Retete culinare / 115
Lista cu masuri si greutati uzuale / 11
Mic dejun /117
Gustarea de dimineata / 121
Supe, creme, ciorbe / 141
Mâncaruri pentru masa de prânz /165
Masa de seara (cina) / 213
Salate / 235
Semipreparate / 241
Indexul retetelor culinare pe capitole / 259
Indexul retetelor culinare / 266

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…