Treceți la conținutul principal

Copacul cu cărţi

Bucureştenii sunt aşteptaţi la o nouă sesiune de relaxare în aer liber, în perioada 1 iulie - 31 august, în Parcul Cişmigiu (peluza de la intrarea Victor Eftimiu şi intrarea Rigas), unde va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului "Copacul cu Cărţi", organizat de PMB, prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (ACUM).

Peste 150 de romane şi publicaţii sunt puse în mod gratuit la dispoziţia vizitatorilor între orele 17.00 şi 22.00 în timpul săptămânii, iar în weekenduri între orele 10.00 şi 22.00 în zona de lectură, relaxare şi muzică ambientală.
Pe lângă lectura în aer liber, programul evenimentului "Copacul cu Cărţi" cuprinde şi o serie de ateliere pentru copii (în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 10:00), prin care aceştia vor explora lumea origami şi vor păşi în universul personajelor de poveste preferate.

Adulţii sunt invitaţi la o serie de workshop-uri practice şi creative, precum cel de modă - "Dress for success" (3 şi 9 iulie - ora 18:30), unde vor afla despre cum pot folosi hainele ca pe un instrument al exprimării personalităţii şi atelierul "Idei Cusute" (2 iulie - ora 18:30).
Cei dornici de mişcare sunt aşteptaţi pe 5 şi pe 12 iulie, în intervalul orar 18.00 - 19.00, la cursuri de auto-apărare Krav Maga - sistem de luptă derivat din metoda militară folosită de forţele speciale israeliene sau cele de Tai Chi.

Iubitorii de teatru sunt invitaţi pe 10 şi 11 iulie la Festivalul de Teatru Dell' Arte ce va avea loc de la ora 20.00.

Serile de weekend (începând cu ora 19.00) sunt dedicate sesiunilor live de DJ şi saxofon cu ArtHitEctronic & Friends, show-urilor de improvizaţie şi concertelor de pian cu Flavian Chitic şi Denisa Bozoancă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .