Treceți la conținutul principal

O carte interesanta "Manualul de medicina naturista"

“Manualul de medicina naturista” scris de Dr. J. L. Berdonces il consider foarte util, o adevarata enciclopedie a tratamentelor naturiste. Doctor in medicina si un medic naturist, membru fondator al Asociatiei spaniole a medicilor naturisti si al Societatii spaniole de fitoterapie s-a specializat in studiul apelor si al plantelor medicinale, la Universitatea Montpellier.

Autorul cartii “Manual de medicina naturista” sustine ca organismul uman are capacitatea de a se regenera din propriile resurse, fara a fi necesar s ail asaltam cu substante chimice, menite sa trateze anumite tulburari. De asemenea, acesta mai sustine ca de-a lungul timpului s-a demonstrat ca tratamentele naturiste au un efect mult mai eficient pe termen lung. 
 
Cel mai important capitol este acela al retetelor din plante naturale, gasindu-se chiar poze la sfarsitul capitolelor in care se identifica plantele pentru a le putea recunoaste atunci cand le culegem. Voi reveni cu cateva retete in prezentarea viitoare, mi se par foarte utile si interesante.

In paginile manualului se regasesc:
  •     simptome ale unor boli si remedii naturiste pentru acestea
  •     aplicatii terapeutice ale produselor naturale
  •     o lista a celor mai utilizate plante in medicina naturista
  •     o lista a alimentelor cu proprietati curative
  •     o detaliere a proprietatilor nutritionale ale vitaminelor, mineralelor si suplimentelor nutritionale
  •     terapii holistice
  •     tratamentul natural al afectiunilor psihosomatice
Cartea poate fi achizitionata de la LIBRIS, in acesta perioada gasiti numeroase reduceri la diverse edituri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…