Treceți la conținutul principal

Hai si tu, Zilele Bucurestiului 2015

Concerte de muzica alternativa, folk, electronica, muzica simfonica, targuri tematice, unul dintre cele mai impresionante spectacole de video-mapping din lume (iMapp Bucharest), instalatii interactive, animatii proiectate, jocuri de laser şi sunet, instrumente muzical-vizuale şi tehnologii de ultima generatie vor impanzi orasul intre 18-20 septembrie, sfarsit de saptamana dedicat sarbatoririi a 556 de ani de atestare documentara a Bucurestiului.
Chiar de Ziua Bucurestiului, Primaria Municipiului Bucuresti ii premiaza pe cei care dau suflet orasului si schimba lucrurile in bine. 36 dintre personalitatile si proiectele cele mai importante din muzica, teatru, ecologie, turism, sport si jurnalism sunt nominalizate la Gala BucureştiTu – Premiile orasului Bucuresti. Caştigatorii Galei BucureştiTu sunt aleşi prin vot public, iar bucurestenii sunt asteptati pe site-ul www.bucurestitu.ro sa-si aleaga proiectul preferat din cele 12 domenii de activitate.

Scenele Zilelor Bucurestiului
Piaţa Constituţiei, iMapp Bucharest 2015
imapp
Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart, organizeaza sambata, 19 septembrie 2015, in Piata Constitutiei, iMapp Bucharest 2015.
Conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest este dat de elemente primordiale – pamant, aer, apa, foc. Fatada cladirii va fi personalizata si reinterpretata printr-o imagine 3D complexa ce anima prin forme si culoare suprafata cladirii de aproximativ 20.000 de metri patrati.
Sase echipe de artisti au fost desemnate castigatoare in urma Open Call-ului destinat comunitatii internationale de artisti video: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franta) si Mindscape (Romania). Acestea vor realiza show-uri a cate 4 minute si 30 de secunde pe cea mai impresionanta suprafata pe care o poate oferi o cladire, si anume, pe fatada Palatului Parlamentului. Publicul isi poate vota si in aceasta editie preferatul prin sms la un numar de telefon pus la dispozitie de organizatori in seara evenimentului.
Seara va incepe cu un concert sustinut de Argatu’ & Friends, urmat de Suie Paparude ce va canta in deschiderea celebrei formatii de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scena o coregrafie luminoasa interactiva, cu ajutorul unor costume spectaculoase.
Anul acesta, in cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusa o noua sectiune, StillMapp – Picture Competition, adresata cetatenilor romani in dorinta de a sprijini artistii autohtoni si de a incuraja aportul acestora la cultura locala. StillMapp Bucharest 2015 este un concurs de fotografie in urma caruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fatada Palatului Parlamentului pe 19 septembrie, marele castigator primind un premiu in valoare de 1.000 de euro. Termenul limită până la care pot fi înscrise fotografii este 13 septembrie 2015.

noaptea-alba-a--bucurestiul
In timpul evenimentului organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ArCuB, Capitala devine, pentru o noapte, o retea de instalatii interactive şi instrumente audio-vizuale care il transforma intr-un teren de joaca.
Ajunsa la cea de-a cincea editie, Noaptea Alba a Bucureştiului populeaza strazile cu animatii proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser şi sunet, concert de muzica şi pictura live, instrumente muzical-vizuale şi tehnologii de ultima generatie ale unor artişti internationali şi romani.
14 instalatii vor impanzi Centrul Vechi al Bucureştiului in Noaptea Alba de pe 19 spre 20 septembrie, printre care zmeiele majestuoase Les Luminéoles care vor fi inaltate la 30 de metri deasupra solului, peretii care vor putea fi „pictati” cu imagini video despre istoria Bucureştiului, cuburile muzical-vizuale ce invita participantii sa creeze şi sa se exprime impreuna, instalatiile interactive de lumini şi sunete Lights Contacts şi boxele Street Sound ce genereaza un soundscape din sample-uri muzicale declanşate de prezenta şi mişcarile trecatorilor.
In cadrul evenimentului din 19 septembrie, se va lansa aplicatia mobila ARCUB, disponibila in iOS şi Android, care ii va tine la curent pe bucureşteni cu ultimele noutati din teatru, film, muzica, expozitii şi evenimente marca ArCuB.

Piata George Enescu va gazdui Gala Folk You Florian Pittis.
folk-you
In zilele de de 4, 5 septembrie, iar in perioada 10-20 septembrie, iubitorii muzicii clasice sunt asteptati in Piata George Enescu, la Piata Festivalului, unde vor concerta live marii dirijori si instrumentisti din Orchestra Nationala Radio, Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, Orchestra Simfonica Bucuresti, Camerata Regala, Bucharest Festival Orchestra si Orchestra Sinfonia Bucuresti. Zilnic, li se vor alatura profesionisti ai muzicii de camera precum Art Quartet, Transylvanian Saxophone Quartet, Radio Bucharest Brass Ensemble, dar si elevi entuziasti ai liceelor de arta. Melomanii care vor sa se delecteze cu spectacole si dupa concerte, sunt invitati la proiectii ale unor reprezentatii muzicale celebre.
sound
Primul festival de muzica alternativa 100% romaneasca, Sound & Vision reuneste pasiunea pentru beat-urile indie rock, synth-uri electro si freestyle rap cu ultimele trenduri in arta vizuala.
18-20 septembrie – trei zile de festival, doua scene pentru concerte live si DJ seturi, ateliere tematice, ultimele trenduri in arta vizuala urbana, 15 trupe alternative, artisti cu pedigree sau newcomers, asa arata Sound & Vision, cel mai nou festival muzical din Bucuresti.
Evenimentul este construit in jurul conceptului de promovare si mediatizare a culturii alternative romanesti, Sound & Vision – creat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ArCuB, impreuna cu organizatorii festivalului Summer Well.
Parcul Cişmigiu – Kid’s City
kids-city
In perioada 18-20 septembrie, Parcul Cismigiu se va transforma intr-un spatiu de aventura si distractie pentru copii.

povesti-de-bucuresti
Trei zile de sarbatoare, 18-20 septembrie, in care bucurestenii si turistii sunt invitati sa participe la reconstituirea atmosferei Bucurestiului de odinioara, printr-o serie de manifestari, precum Targul Bucurestiului, zona culinara, concerte, parada costumelor de epoca, „Bataia cu flori”, statui vivante, piese de teatru si spectacole de acrobatie si echilibristica.

Intra pe www.bucurestitu.ro/gala si voteaza-i pe cei care dau suflet orasului si schimba lucrurile in bine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…