Treceți la conținutul principal

Va recomand "Hobby atelier creatie lucrari personalizate"

Imi pare atat de rau ca aceasta prezentare nu am facut-o acum cateva saptamani, cu mult inainte de sarbatori. Cateva lucruri pe care le recomand cu mare caldura aici pe blog sunt cartile si lucrurile cu suflet care ne umplu de bucurie si seninatate.:)


Veți vedea în imaginile de mai jos câteva modele de căsuțe de păsărele ale unui om care  se  gândeste cu dragoste la ele, dar și acționeaza, lucreaza și încearca să le ajute. Cand vrema este atat de friguroasa, casutele ar fi pentru pasarele mana cereasca. Sunt realizate si finisate manual din lemn tratat, pictat, vopsit cu o dimensiuni de H 30cm, L 30cm, l 20cm. Se pot realiza pe orice dimensiune, culoare, temă, personaje, iar timpul de executie este 4-5 zile + timp livrare. 


Preferatele mele sunt casutele pentru carti si pentru biblioteca, o idee pe care o voi promova cu toata raspunderea si priceperea. Sunt de parere ca informația trebuie adusa cat mai aproape de cititor. Rafturile amplasate în zone aglomerate, se vor dovedii benefice prin oportunitațile de relaxare și destindere pe care le oferă. Rezultatele se vor vedea: casutele vor prinde viața, mai multe carți isi vor astepta cuminti cititorul.  Acestea pot fi amplasate atat in biblioteca, cat si la intrare, poate fi un mod exceptional de a promova biblioteca si lectura. Ideale pentru o biblioteca de cartier pentru copiii, si nu numai!

In America, renumitul filantrop Andrew Carnegie a initiat un proiect deosebit numit “Little Free Librarie” care se baza pe ideea de schimb de carti si acces gratuit la lectura in comunitati unde acest lucru era dificil sau imposibil.

Micile biblioteci sunt in mod traditional, niste casute de porumbei supradimensionate amplasate pe un pilon in locuri publice cu acces liber permanent. In alte cazuri, imaginatia creatorilor a fost lasata libera si astfel au aparut adevarate opere de arta.

Ideea mini-bibliotecilor a prins foarte bine peste ocean si a fost imprumutata ca model in multe alte tari, chiar si la noi. Comunitatile care nu au in apropiere o biblioteca publica, se bucura acum de micile casute cu carti.

“Ia o carte, lasa o carte!” este un indemn simplu menit sa asigure permanent o innoire a ofertei din biblioteca, precum si continuitatea functionarii sale. Cine doreşte să citească o carte o poate lua fie cu împrumut, fie de tot, în acest din urma caz având opţiunea sa aduca un alt volum în loc. In Arad a fost promovat un astfel de proiect de primarul de acolo, o initiativa meritoasa.Ce puteti comanda pe Hobby atelier creatie lucrari personalizate: casute pasarele, decoratiuni 3D cu numele dorit, tavite personalizate orice decoratiune din lemn  pictat, vopsit ! 

Sa invatam constant sa fim fericiti impreuna, sarbatori binecuvantate,
Gingasia

Comentarii

Luiza a spus…
Sunt foarte dragute casutele, mi-ar placea si mie mult sa am macar o casuta ca e plin de vrabiute pe aici dar nu pot din cauza pisicilor.

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…