Treceți la conținutul principal

LANSAREA - „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii“

Joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la Institutul Cervantes, va avea loc lansarea cărţii „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii“ de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. La eveniment vor participa autorii, precum şi scriitoarea Ioana Pârvulescu.

Citeste mai mult: adev.ro/o172ad
Joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la Institutul Cervantes, va avea loc lansarea cărţii „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii“ de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. La eveniment vor participa autorii, precum şi scriitoarea Ioana Pârvulescu.

Citeste mai mult: adev.ro/o172ad
Întâlnirea de joi, 21 ianuarie, la care vor fi prezenţi Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu şi Ioana Pârvulescu va fi urmată de o sesiune de autografe. Volumul „Dialoguri de duminică” a fost lansat şi la Târgul de Carte Gaudeamus 2015, în prezenţa criticului literar Dan C. Mihăilescu. 

Dan C. Mihăilescu: Este cea mai grea lansare de carte din viaţa mea. (....) Am o sarcină deopotrivă paradisiacă şi infernală. Citind această carte, am avut senzaţia că este cu totul altceva la lectură decât la televizor. Vă spun din capul locului că aici aveţi aproape dublu efectul. (...) Mi-am dat seama că această carte trebuie să stea în raftul bibliotecii mele, lângă „Învăţăturile lui Neagoe Basarab pentru fiul său”. Alături de această carte, este cea mai amplă acumulare de înţelepciune, de rânduială. Pleşu şi Liiceanu sunt cele mai teribil deosebite şi cele mai perfect complementare fiinţe din gândirea şi existenţa culturală românească de astăzi. (...) Destinatarul perfect al acestei cărţi este, în sintagma lui Noica, „omul simfonic”. Veţi afla că nu contează ce gândim, dacă nu ştim ce trăim. Este împletirea perfectă între gândire şi existenţă, cu care, îmi place să cred, cei doi autori aduc după ei tot interbelicul românesc, toată acea categorie de trăirism, care a fost persiflată şi diabolizată de stângism şi dictatură. Când spuneai trăirism, spuneai brusc legionarism, nazism. Am avut un existenţialism românesc, trăirismul, înainte de cel al lui Sartre. (...) Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu vor să desfluşească nodurile existenţei. (...)
 
 Intrarea la evenimentul de joi este liberă, în limita celor 108 de locuri disponibile. Rezervările se pot face la numărul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, până pe 21 ianuarie, ora 16.00

SURSA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…