Treceți la conținutul principal

LANSAREA - „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii“

Joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la Institutul Cervantes, va avea loc lansarea cărţii „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii“ de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. La eveniment vor participa autorii, precum şi scriitoarea Ioana Pârvulescu.

Citeste mai mult: adev.ro/o172ad
Joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la Institutul Cervantes, va avea loc lansarea cărţii „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii“ de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. La eveniment vor participa autorii, precum şi scriitoarea Ioana Pârvulescu.

Citeste mai mult: adev.ro/o172ad
Întâlnirea de joi, 21 ianuarie, la care vor fi prezenţi Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu şi Ioana Pârvulescu va fi urmată de o sesiune de autografe. Volumul „Dialoguri de duminică” a fost lansat şi la Târgul de Carte Gaudeamus 2015, în prezenţa criticului literar Dan C. Mihăilescu. 

Dan C. Mihăilescu: Este cea mai grea lansare de carte din viaţa mea. (....) Am o sarcină deopotrivă paradisiacă şi infernală. Citind această carte, am avut senzaţia că este cu totul altceva la lectură decât la televizor. Vă spun din capul locului că aici aveţi aproape dublu efectul. (...) Mi-am dat seama că această carte trebuie să stea în raftul bibliotecii mele, lângă „Învăţăturile lui Neagoe Basarab pentru fiul său”. Alături de această carte, este cea mai amplă acumulare de înţelepciune, de rânduială. Pleşu şi Liiceanu sunt cele mai teribil deosebite şi cele mai perfect complementare fiinţe din gândirea şi existenţa culturală românească de astăzi. (...) Destinatarul perfect al acestei cărţi este, în sintagma lui Noica, „omul simfonic”. Veţi afla că nu contează ce gândim, dacă nu ştim ce trăim. Este împletirea perfectă între gândire şi existenţă, cu care, îmi place să cred, cei doi autori aduc după ei tot interbelicul românesc, toată acea categorie de trăirism, care a fost persiflată şi diabolizată de stângism şi dictatură. Când spuneai trăirism, spuneai brusc legionarism, nazism. Am avut un existenţialism românesc, trăirismul, înainte de cel al lui Sartre. (...) Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu vor să desfluşească nodurile existenţei. (...)
 
 Intrarea la evenimentul de joi este liberă, în limita celor 108 de locuri disponibile. Rezervările se pot face la numărul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, până pe 21 ianuarie, ora 16.00

SURSA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .