Treceți la conținutul principal

CUBOPUZZLE - Ratusca cea urata si Basme 12 cuburiMatei are o  noua pasiune, CUBOPUZZLE. Incercam sa ne rupem de lumea virtuala si sa traim mai simplu in lumea basmelor si povestilor. Primul joc are 12 cuburi puzzle cu tematica celor mai cunoscute basme: Alba ca zapada si cei 7 pitici, Hansel si Gretel, Motanul incaltat, Scufita rosie si Cei trei purcelusi.


Cu cat mai naturale si viu colorate sunt jucariile si jocurile creative, cu atat mai mult o sa captiveze atentia micutilor. Cele 12 cuburi sunt colorate, pot fi manite usor, dezvoltand spiritul de observație și logica prin asocieri și combinări de imagini impresionante din basme. Copiii reproduc scene faimoase din basmele favorite, astfel învățând să creeze relații logice între secvențele narative. 


Aceste cubopuzzle-uri  sunt recomandate  copiilor intre 3 - 7 ani. Cartea “RATUSCA CEA URATA” contine 12 cuburi cu ajutorul carora cei mici vor putea compune singuri 6 imagini folosind ilustratiile din carte. Astfel, cubopuzzle-ul dezvolta spiritul de observatie, recunoasterea imaginilor, notiuni despre parte si intreg. Jocul devine mijlocul prin care un copil descopera lumea inconjuratoare, aceasta fiind cea mai importanta sursa de invatare.

Pentru a asigura o dezvoltare sanatoasa jucariile creative trebuie sa permita copilului libertatea de explorare. Jucariile creative si educative trebuie sa fie simple, sigure si trebuie sa permita imaginatia sa infloreasca. Copiii imita prin joaca situatii din lumea povestilor, dar si din lumea reala.  


Cubopuzzle-uri  sunt recomandate  copiilor intre 3 - 7 ani. Aceste jocuri le gasiti pe LIBRIS.RO la un pret acceptabil, sunt multe reduceri in aceasta perioada.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…