Treceți la conținutul principal

CUBOPUZZLE - Ratusca cea urata si Basme 12 cuburiMatei are o  noua pasiune, CUBOPUZZLE. Incercam sa ne rupem de lumea virtuala si sa traim mai simplu in lumea basmelor si povestilor. Primul joc are 12 cuburi puzzle cu tematica celor mai cunoscute basme: Alba ca zapada si cei 7 pitici, Hansel si Gretel, Motanul incaltat, Scufita rosie si Cei trei purcelusi.


Cu cat mai naturale si viu colorate sunt jucariile si jocurile creative, cu atat mai mult o sa captiveze atentia micutilor. Cele 12 cuburi sunt colorate, pot fi manite usor, dezvoltand spiritul de observație și logica prin asocieri și combinări de imagini impresionante din basme. Copiii reproduc scene faimoase din basmele favorite, astfel învățând să creeze relații logice între secvențele narative. 


Aceste cubopuzzle-uri  sunt recomandate  copiilor intre 3 - 7 ani. Cartea “RATUSCA CEA URATA” contine 12 cuburi cu ajutorul carora cei mici vor putea compune singuri 6 imagini folosind ilustratiile din carte. Astfel, cubopuzzle-ul dezvolta spiritul de observatie, recunoasterea imaginilor, notiuni despre parte si intreg. Jocul devine mijlocul prin care un copil descopera lumea inconjuratoare, aceasta fiind cea mai importanta sursa de invatare.

Pentru a asigura o dezvoltare sanatoasa jucariile creative trebuie sa permita copilului libertatea de explorare. Jucariile creative si educative trebuie sa fie simple, sigure si trebuie sa permita imaginatia sa infloreasca. Copiii imita prin joaca situatii din lumea povestilor, dar si din lumea reala.  


Cubopuzzle-uri  sunt recomandate  copiilor intre 3 - 7 ani. Aceste jocuri le gasiti pe LIBRIS.RO la un pret acceptabil, sunt multe reduceri in aceasta perioada.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…