Treceți la conținutul principal

Ghiozdanelul meu. Micul imbatabil si Color me canvas - Van Gogh


Am cautat zilele acestea un cadou pentru un baietel de 7 ani si am ales "GHIOZDANELUL MEU. MICUL IMBATABIL 7-8ANI", o carte vânduta în 50 milioane de exemplare, in conformitate cu programele scolare actuale. Un set de planse cu exercitii de vocabular si operatii matematice, destul de simple in forma de gentuta.

Am incercat sa combin desenul "Color me canvas - Van Gogh", cu o carte cu activitati si jocuri creative. Ghiozdanelul meu ii ajuta pe copii sa descopere lumea intr-un mod mult mai placut, le stimuleaza creativitatea si le dezvolta imaginatia. Astfel, incurajandu-i sa citeasca si sa descopere figuri geometrice si masurari, acestia isi vor imbogati vocabularul si se vor descurca mai bine in activitatile matematice scolare sau extrascolare. Exista ghiozdanele pe toate grupele de varsta, cu fise de lucru strucuturate pe domenii.


Ghiozdanelul ofera activitati din cinci domenii:
  • citire/lectura
  • scriere figuri geometrice si masurari
  • numere/operatii
  • exersare scriere 

Color me canvas -Van Gogh, constituie o provocare artistica inedită pentru a recrea o piesă de artă. Tabloul canvas consta in imprimarea unei imagini de inalta rezolutie (captata cu un aparat foto profesional), pe o panza similara cu cea folosita in pictura, produsa 100% din fibre naturale de bumbac. Materialele din acest set sunt pânză, lemn, carton, vopsea. Setul include: o pânză pretipărită întinsă pe șasiu din lemn (155 x 210 mm), pene din lemn pentru întinderea pânzei, o pensulă, o paletă, set vopsele (6 culori). 


Pictor olandez post-impresionist, a realizat peste 2.000 de opere de artă, în jur de 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe. În timpul vieții a reușit să vândă un singur tablou reprezentând o vie din Arles la prețul de 400 de franci. In aceasta perioada LIBRIS ofera reduceri  la foarte multe carti si jocuri pentru copiii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa