Treceți la conținutul principal

Ghiozdanelul meu. Micul imbatabil si Color me canvas - Van Gogh


Am cautat zilele acestea un cadou pentru un baietel de 7 ani si am ales "GHIOZDANELUL MEU. MICUL IMBATABIL 7-8ANI", o carte vânduta în 50 milioane de exemplare, in conformitate cu programele scolare actuale. Un set de planse cu exercitii de vocabular si operatii matematice, destul de simple in forma de gentuta.

Am incercat sa combin desenul "Color me canvas - Van Gogh", cu o carte cu activitati si jocuri creative. Ghiozdanelul meu ii ajuta pe copii sa descopere lumea intr-un mod mult mai placut, le stimuleaza creativitatea si le dezvolta imaginatia. Astfel, incurajandu-i sa citeasca si sa descopere figuri geometrice si masurari, acestia isi vor imbogati vocabularul si se vor descurca mai bine in activitatile matematice scolare sau extrascolare. Exista ghiozdanele pe toate grupele de varsta, cu fise de lucru strucuturate pe domenii.


Ghiozdanelul ofera activitati din cinci domenii:
  • citire/lectura
  • scriere figuri geometrice si masurari
  • numere/operatii
  • exersare scriere 

Color me canvas -Van Gogh, constituie o provocare artistica inedită pentru a recrea o piesă de artă. Tabloul canvas consta in imprimarea unei imagini de inalta rezolutie (captata cu un aparat foto profesional), pe o panza similara cu cea folosita in pictura, produsa 100% din fibre naturale de bumbac. Materialele din acest set sunt pânză, lemn, carton, vopsea. Setul include: o pânză pretipărită întinsă pe șasiu din lemn (155 x 210 mm), pene din lemn pentru întinderea pânzei, o pensulă, o paletă, set vopsele (6 culori). 


Pictor olandez post-impresionist, a realizat peste 2.000 de opere de artă, în jur de 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe. În timpul vieții a reușit să vândă un singur tablou reprezentând o vie din Arles la prețul de 400 de franci. In aceasta perioada LIBRIS ofera reduceri  la foarte multe carti si jocuri pentru copiii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

PARCUL DE C’ARTE

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, propune bucureștenilor o modalitate plăcută și, totodată, inedită de petrecere a timpului liber, în zilele care urmează: PARCUL DE C’ARTE.
Evenimentul va avea loc în Parcul Drumul Taberei, la peluza de lângă scenă, începând de mâine și până duminică și este parte a celui mai mare Festival multicultural în aer liber, STRADA DE C’ARTE, ediția a VI-a, organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I”.
Toți participanții se vor bucura de zone de relaxare și lectură, ateliere de creație pentru copii, spectacole de teatru, recitale de poezie și jazz și proiecții de filme documentare. În plus, vor putea vizita târgul de carte în aer liber, care va reuni unele dintre cele mai importante edituri din România, fiecare având amenajat câte un stand. Pot fi regăsite aici toate genurile literare, de la beletristică şi literatură contemporană, până la cărţi de specialit…