Treceți la conținutul principal

Ghiozdanelul meu. Micul imbatabil si Color me canvas - Van Gogh


Am cautat zilele acestea un cadou pentru un baietel de 7 ani si am ales "GHIOZDANELUL MEU. MICUL IMBATABIL 7-8ANI", o carte vânduta în 50 milioane de exemplare, in conformitate cu programele scolare actuale. Un set de planse cu exercitii de vocabular si operatii matematice, destul de simple in forma de gentuta.

Am incercat sa combin desenul "Color me canvas - Van Gogh", cu o carte cu activitati si jocuri creative. Ghiozdanelul meu ii ajuta pe copii sa descopere lumea intr-un mod mult mai placut, le stimuleaza creativitatea si le dezvolta imaginatia. Astfel, incurajandu-i sa citeasca si sa descopere figuri geometrice si masurari, acestia isi vor imbogati vocabularul si se vor descurca mai bine in activitatile matematice scolare sau extrascolare. Exista ghiozdanele pe toate grupele de varsta, cu fise de lucru strucuturate pe domenii.


Ghiozdanelul ofera activitati din cinci domenii:
  • citire/lectura
  • scriere figuri geometrice si masurari
  • numere/operatii
  • exersare scriere 

Color me canvas -Van Gogh, constituie o provocare artistica inedită pentru a recrea o piesă de artă. Tabloul canvas consta in imprimarea unei imagini de inalta rezolutie (captata cu un aparat foto profesional), pe o panza similara cu cea folosita in pictura, produsa 100% din fibre naturale de bumbac. Materialele din acest set sunt pânză, lemn, carton, vopsea. Setul include: o pânză pretipărită întinsă pe șasiu din lemn (155 x 210 mm), pene din lemn pentru întinderea pânzei, o pensulă, o paletă, set vopsele (6 culori). 


Pictor olandez post-impresionist, a realizat peste 2.000 de opere de artă, în jur de 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe. În timpul vieții a reușit să vândă un singur tablou reprezentând o vie din Arles la prețul de 400 de franci. In aceasta perioada LIBRIS ofera reduceri  la foarte multe carti si jocuri pentru copiii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…