Treceți la conținutul principal

Jocuri creative: Mini Games si Plastilina Cu Set De Forme

1.Mini Games - o carte care stimuleaza creativitatea copiilor. Imi place sa unesc punctele, sa-l ajut pe Matei sa vad cum ia nastere sub creion un copilas, un animalut sau o floare, sa-l fac curios sa treaca printr-un labirint.

Uneste punctele - Mini Games contine 30 de carduri individuale si un creion, care indeamna copilul sa uneasca punctele si sa descopere imagini. Djeco este o companie din Franta, cel mai mare producator de jucarii educative pt copii, si chiar daca sunt un pic mai scumpe, sunt calitative.

Am avut si eu pe vremea mea carti de colorat, dar aceasta stimuleaza copilul sa se concentreze, “sa intre” in diverse jocuri, sau pur si simplu, sa coloreze uneori cu rabdare, alteori terminand un desen din 3-4 miscari de creion. Si, tare ma bucur cand este vesel si sta neintrerupt cate o jumatate de ora, nu spun o ora pentru ca este mult, colorand sau rezolvand jocuri.:) Asa ca, indemnati-va copilul sa fie creativ!
2.Plastilina Cu Set De Forme - contine 4 culori vesele (rosu, galben, verde, albastru) non-toxice, forme diferite, dar si o rola mica, pentru a invata sa-si coordoneze ambele maini in acelasi timp. In timpul jocului cu plastilina, sunt stimulate mai multe abilitati ale copilului: abilitatile motorii si senzoriale  (datorita texturii, culorii, formei), imaginatia si creativitatea, dar si abilitatile de socializare ale copilului,  in cazul in care se joaca impreuna cu alti copii. Matei a amestecat culorile si a facut mingea curcubeu, asa cum a denumit-o el!


Am invatat din experienta, sa nu-i dau plastilina cu miros de fructe! Daca plastilina galbena are aroma de lamaie, cea portocalie de portocale, iar cea rosie de capsuni, atunci copilul nu va sculpta, ci va avea tendinta sa o guste.

CE NE-AM DEZVOLTAT CU ACEST SET:  gandirea spatiala, conceptul de culoare si forma a obiectelor.

CINE A INVENTAT PLASTILINA?
Plastilina a fost inventata la sfarsitul secolului XIX de Franz Kolb, un farmacist german, si independent de acesta de William Harbutt, un profesor de arte din Anglia, care dorea sa gaseasca pentru elevii sai de la sculptura un tip de lut care sa nu se usuce. Initial, plastilina era de culoare gri, dar cand a iesit pentru prima data pe piata, a fost disponibila in patru culori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .