Treceți la conținutul principal

Jocuri creative: Mini Games si Plastilina Cu Set De Forme

1.Mini Games - o carte care stimuleaza creativitatea copiilor. Imi place sa unesc punctele, sa-l ajut pe Matei sa vad cum ia nastere sub creion un copilas, un animalut sau o floare, sa-l fac curios sa treaca printr-un labirint.

Uneste punctele - Mini Games contine 30 de carduri individuale si un creion, care indeamna copilul sa uneasca punctele si sa descopere imagini. Djeco este o companie din Franta, cel mai mare producator de jucarii educative pt copii, si chiar daca sunt un pic mai scumpe, sunt calitative.

Am avut si eu pe vremea mea carti de colorat, dar aceasta stimuleaza copilul sa se concentreze, “sa intre” in diverse jocuri, sau pur si simplu, sa coloreze uneori cu rabdare, alteori terminand un desen din 3-4 miscari de creion. Si, tare ma bucur cand este vesel si sta neintrerupt cate o jumatate de ora, nu spun o ora pentru ca este mult, colorand sau rezolvand jocuri.:) Asa ca, indemnati-va copilul sa fie creativ!
2.Plastilina Cu Set De Forme - contine 4 culori vesele (rosu, galben, verde, albastru) non-toxice, forme diferite, dar si o rola mica, pentru a invata sa-si coordoneze ambele maini in acelasi timp. In timpul jocului cu plastilina, sunt stimulate mai multe abilitati ale copilului: abilitatile motorii si senzoriale  (datorita texturii, culorii, formei), imaginatia si creativitatea, dar si abilitatile de socializare ale copilului,  in cazul in care se joaca impreuna cu alti copii. Matei a amestecat culorile si a facut mingea curcubeu, asa cum a denumit-o el!


Am invatat din experienta, sa nu-i dau plastilina cu miros de fructe! Daca plastilina galbena are aroma de lamaie, cea portocalie de portocale, iar cea rosie de capsuni, atunci copilul nu va sculpta, ci va avea tendinta sa o guste.

CE NE-AM DEZVOLTAT CU ACEST SET:  gandirea spatiala, conceptul de culoare si forma a obiectelor.

CINE A INVENTAT PLASTILINA?
Plastilina a fost inventata la sfarsitul secolului XIX de Franz Kolb, un farmacist german, si independent de acesta de William Harbutt, un profesor de arte din Anglia, care dorea sa gaseasca pentru elevii sai de la sculptura un tip de lut care sa nu se usuce. Initial, plastilina era de culoare gri, dar cand a iesit pentru prima data pe piata, a fost disponibila in patru culori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

PARCUL DE C’ARTE

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, propune bucureștenilor o modalitate plăcută și, totodată, inedită de petrecere a timpului liber, în zilele care urmează: PARCUL DE C’ARTE.
Evenimentul va avea loc în Parcul Drumul Taberei, la peluza de lângă scenă, începând de mâine și până duminică și este parte a celui mai mare Festival multicultural în aer liber, STRADA DE C’ARTE, ediția a VI-a, organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I”.
Toți participanții se vor bucura de zone de relaxare și lectură, ateliere de creație pentru copii, spectacole de teatru, recitale de poezie și jazz și proiecții de filme documentare. În plus, vor putea vizita târgul de carte în aer liber, care va reuni unele dintre cele mai importante edituri din România, fiecare având amenajat câte un stand. Pot fi regăsite aici toate genurile literare, de la beletristică şi literatură contemporană, până la cărţi de specialit…