Treceți la conținutul principal

Evenimente la Noaptea Muzeelor 2016

Ma bucur ca in acest an de Noaptea Muzeelor s-au organizat foarte multe evenimente, pe langa cele recomandate, aveti mai jos altele:

1. Începând cu ora 18:00, Muzeul Theodor Aman vă invită să participați la programul special de  la ora 19:00 până la ora 20:00 vă veți putea bucura de un concert de chitară solo cu Tudor Anghelescu, iar cei de la Teatru Masca ne vor oferi două serii de reprezentații teatrale: Regina Maria (de la ora 21:00 până la ora 21:40, de la 22:00 până la 22:30, ultima reprezentație având loc începând cu ora 22:50 până la 23:20) și Îngerul din ramă (de la ora 21:20 până la 22:00, de la 22:20 până la 22:50, ultima reprezentație fiind de la 23:10 până la 23:40). 

Programul de vizitare al muzeului cu ocazia Nopții Muzeelor este între 18:00 – 01:30 (ultima intrare). În acest interval orar accesul este gratuit. 

De asemenea în ziua de 21 mai, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 9 ani vor putea participa la unul dintre cele două ateliere organizate de Asociația Da’DeCe, realizate cu sprijinul Rețelei Naționale a Muzeelor din România. Primul atelier va începe la ora 14:00 iar cel de-al doilea la ora 16:00. Se fac înscrieri pentru jumătate dintre cele 15 locuri (programari@asociatiadadece.ro), iar participarea copiilor este gratuită.


2. Palatul Parlamentului deschis 21-22 mai între orele: 10:00 a.m. – 3.00 a.m. Intrarea în curtea Palatului Parlamentului se închide la ora 1:30 a.m. Acces gratuit între orele 18:00 – 1:30 a.m. prin
Calea 13 Septembrie, poarta B3


3. Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită sâmbătă, 21 mai 2016, la NOAPTEA MUZEELOR.
Programul de vizitare în acest an va fi 13-01, accesul este gratuit.
Participanții la evenimentul cultural european vor avea posibilitatea să viziteze Expoziția permanentă „Cultura tradițională din Transilvania – sec. XVIII-XX”, Expoziția permanentă tactilă „Atinge și înțelege – mesajul tactil al obiectelor țărănești tradiționale”, Expoziția temporară „Zestre bănățeană” și Festivalul Național de Ceramică Contemporană CAOLIN 2016.
Expoziția permanentă „Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII–XX” abordează principalele domenii ale culturii materiale şi spirituale din Transilvania rurală, ilustrate prin exponate reprezentative, selectate din cele peste 40.000 de artefacte existente în colecţiile instituţiei noastre.
Expoziția tactilă „Atinge şi înţelege – mesajul tactil al obiectelor ţărăneşti tradiţionale” este destinată în primul rând vizitatorilor cu deficienţe de vedere, oferind însă, în acelaşi timp, o experienţă de un tip aparte şi vizitatorilor obişnuiţi, mai ales unei anumite categorii de vârstă: copiilor dornici să atingă şi să manipuleze asemenea obiecte neobişnuite.
Expoziția temporară „Zestre bănățeană” cuprinde costume tradiționale, podoabe și fotografii vechi din Banat, din colecția etnografică Marius Matei. Piesele expuse datează de la sfâșitul secolului al XIX-lea și prima jumatate a secolului al XX-lea).
Festivalul Național de Ceramică Contemporană CAOLIN 2016 este, în acest an, la ediția a III-a. Evenimentul oferă o imagine elocventă a evoluției artei ceramice românești, care se exprimă astăzi într-o impresionantă diversitate stilistică si semantică. Festivalul va debuta de Noaptea Muzeelor, dar va continua și duminică, 22 mai 2016 și va prezenta lucrările originale și captivante a 19 artişti români, iar publicul va fi invitat să descopere o selecţie variată de lucrări, de la creaţii artistice la obiecte utilitare de cea mai înaltă calitate. În cadrul evenimentului se vor organiza o serie de workshop-uri gratuite, pentru copii şi adulţi, de iniţiere în artele plastice. Scopul acestora este de a deschide apetitul publicului pentru arta plastică contemporană.


4. Sâmbătă 21 mai, în cadrul programului 'Noaptea Muzeelor', Muzeul Național Brukenthal deschide în regim gratuit de vizitare Muzeul de Istorie Casa Altemberger (str. Mitropoliei, nr. 2) și Muzeul de Istorie Naturală (str. Cetății, nr. 1) între orele 16 00 și 23 00 (ultimul bilet gratuit se eliberează la 22 30).

Celelalte sedii ale Muzeului vor fi deschise în regim normal de vizitare (intrare cu plată, în programul 10,00 — 18,00).

5. Muzeul Național de Geologie propune, în intervalul orar 19,00 — 23,00, o serie de expoziții tematice, Expoziția "110 ani de la înființarea Institutului Geologic al României", piese de colecție, proiecții, precum și conferința tematică "Dispariții misterioase ale viețuitoarelor". 

6. Muzeul Național al Literaturii Române va avea deschisă Casa Memorială "Tudor Arghezi", în timp ce la Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa", între orele 18,00 — 1,00, va fi posibilă vizitarea gratuită a expunerii permanente.

7. Muzeul Căilor Ferate va fi deschis între orele 20,00 — 3,00, bucureștenii putând vizita expoziția permanentă, precum și să vizioneze o serie de proiecții de filme istorice feroviare în microcinemateca instituției.

8. Opera Comică pentru Copii invită publicul de toate vârstele, între orele 16,00 — 1,00, la o expoziție inedită de peste 100 de costume din cele mai apreciate producții de operă, balet, operetă și musical din stagiunile OCC. Evenimentul include și o vizită surpriză — în premieră — în spații secrete ale clădirii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .