Treceți la conținutul principal

Carti pentru perioada gradiniteiBine v-am regasit si Hristos a inviat!:)
Pentru ca a fost un baietel cuminte, biblioteca noastra de carti  s-a imbogatit cu inca doua titluri educative. Am ales pentru Matei pachetul de carticele Istet de mic!Lumea animalelor de la editura Corint Junior si   Primele cuvinte - Scrie si sterge de cate ori vrei, acestea pot fi achizitionate de la LIBRIS.RO.

Cutia contine 5 carticele bilingve - romana-engleza, format mic:

• Ce mananc eu? (volumuI I)
• Ce mananc eu? (volumul II)
• Cine este mama mea?
• Unde traiesc eu?
• Care este casa mea?

Cele 5 carticele ambalate intr-o cutie mica si eleganta, destinate copiilor cu varste intre 2-5 ani. Carticelele sunt bilingve (romana-engleza) si ii ajuta pe cei mici sa descopere lumea animalelor, cu ajutorul cuvintelor simple. Noi le folosim in limba romana si in limba engleza deoarece este perioada de invatare a unei limbi straine, cand copilul asimileaza foarte bine.

Aceste cinci carticele plastifiate sunt format d 14x14 cm si pot fi manuite usor.  Carticele viu colorate ii vor ajuta pe cei mici sa afle mai multe lucruri despre animalele preferate si lumea din jurul lor si, totodata, sa invete primele cuvinte in limba engleza.

 Fiecare carticica cuprinde cuvinte simple, uzuale, imagini sugestive pornind de la o tema data, iar la sfarsit este o recapitulare a notiunilor invatate. Pentru ca cea mai buna metoda de invatare este jocul, aceste carticele, intoarse pe verso, formeaza un mic puzzle conceput special pentru copiii foarte mici, atractiv si usor de rezolvat. Puteti achizitiona si alte serii din Istet de mic! Mijloace de transport 2-5 ani si Primele cuvinte 0-3 ani romana-engleza.
  


Cea de-a doua carte Primele cuvinte - Scrie si sterge de cate ori vrei, am achizitionat-o mai mult pentru colorat la aceasta varsta. Cartea contine 14 pagini si o carioca, iar desenele sunt viu colorate. Matei s-a distrat invatand cum sa scrie primele cuvinte cu aceasta carte bogat ilustrata, pe care se poate scrie si sterge de mai multe ori cu o cariocă nepermanentă, ce permite refacerea activităţilor ori de câte ori este nevoie.


Prin realizarea desenelor si respectarea contururilor, copilul isi dezvolta imaginatia si logica, spiritul de observatie, puterea de concentrare si modul de gandire asociativ.Cu ajutorul contururilor si sagetilor, copiii pot exersa scrisul inspirati si de pozele viu colorate de pe fiecare pagina. Sunt si multe desene pe care trebuie sa le faca singuri, precum si activitati care sa le fixeze cunostintele. Numai bine pe o astfel de vreme ploioasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…