Treceți la conținutul principal

Cartile din aceasta vacantaDe obicei, cand plecam in vacanta si eu, si Matei achizitionam cate o carte noua, numai buna la drum lung. Eu am ales "Valurile, Smintelile, Pacatele" de Aurora Liiceanu si el, una creativa "Carnet de colorat Apa Magica- Numere".

Cartea Aurorei Liiceanu este interesanta, tinand cont de vremurile tulburi pe care le traim cu toti. Fiecare om este o poveste in sine, iar autoarea puncteaza foarte bine mentalitatea socială românească. Cartea a fost împartita în două linii generoase: pe de o parte relatările convorbirilor de pe vremea când modera la Tele7abc emisiunea Linia fierbinte – situație în care trebuia să gândească rapid răspunsul psihologului și de cealaltă parte, monografia satului Surani, descris prin prisma unor personaje, precum Maria,Veta, Elena sau Ana.

Cuprins: 

De-ale tineretii valuri
Eroismul iubirii si dezastrul ei
Mamele: copiii nostri si copiii altora
Pasiuni nepermise, mirajul strainatatii
Iubitele si nevestele de straini
O copilarie oropsita naste ambitii mari
Femeia in trei etape: discretia schimbarii
Ce-si doreste o fata de la tara


Cele mai distractive carti de colorat mi se par cele de la MELISSA AND DOUG. Noi am achizitionat-o pe cea cu numere (este un carnet, nu o carte propriu-zisa) .  
Matei este foarte incantat  pentru ca  a invata sa coloreze si sa recoloreze ori de cate ori doreste. Se umplete stiloul cu apa, apoi se coloreaza pe pagini. La contactul cu apa si pe masura ce colorati, imaginile ascunse vor aparea pentru a fi descoperite de cei mici.
Dupa colorarea paginilor in aproximativ 10-15 min acestea se usuca, revenind la imaginea alba initiala, dupa care puteti sa o luati de la capat, colorand numerele. Pot fi achizitionate de pe Libris.ro, unde puteti gasi numeroase reduceri in aceasta perioada.

Avantaje acestor carti:

1) Se poate refolosi de nenumarate ori.
2) Dezvolta abilitatile de indemanare si de identificare a imaginilor si obiectelor.
3) Este ideala pentru calatorii.
4) Hartia din care este confectionata dintr-un material gros, usor texturat, special pentru a permite colorarea.
5) Se usuca foarte repede si o poti lua de la capat oricand doresti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .