Treceți la conținutul principal

Cartile din aceasta vacantaDe obicei, cand plecam in vacanta si eu, si Matei achizitionam cate o carte noua, numai buna la drum lung. Eu am ales "Valurile, Smintelile, Pacatele" de Aurora Liiceanu si el, una creativa "Carnet de colorat Apa Magica- Numere".

Cartea Aurorei Liiceanu este interesanta, tinand cont de vremurile tulburi pe care le traim cu toti. Fiecare om este o poveste in sine, iar autoarea puncteaza foarte bine mentalitatea socială românească. Cartea a fost împartita în două linii generoase: pe de o parte relatările convorbirilor de pe vremea când modera la Tele7abc emisiunea Linia fierbinte – situație în care trebuia să gândească rapid răspunsul psihologului și de cealaltă parte, monografia satului Surani, descris prin prisma unor personaje, precum Maria,Veta, Elena sau Ana.

Cuprins: 

De-ale tineretii valuri
Eroismul iubirii si dezastrul ei
Mamele: copiii nostri si copiii altora
Pasiuni nepermise, mirajul strainatatii
Iubitele si nevestele de straini
O copilarie oropsita naste ambitii mari
Femeia in trei etape: discretia schimbarii
Ce-si doreste o fata de la tara


Cele mai distractive carti de colorat mi se par cele de la MELISSA AND DOUG. Noi am achizitionat-o pe cea cu numere (este un carnet, nu o carte propriu-zisa) .  
Matei este foarte incantat  pentru ca  a invata sa coloreze si sa recoloreze ori de cate ori doreste. Se umplete stiloul cu apa, apoi se coloreaza pe pagini. La contactul cu apa si pe masura ce colorati, imaginile ascunse vor aparea pentru a fi descoperite de cei mici.
Dupa colorarea paginilor in aproximativ 10-15 min acestea se usuca, revenind la imaginea alba initiala, dupa care puteti sa o luati de la capat, colorand numerele. Pot fi achizitionate de pe Libris.ro, unde puteti gasi numeroase reduceri in aceasta perioada.

Avantaje acestor carti:

1) Se poate refolosi de nenumarate ori.
2) Dezvolta abilitatile de indemanare si de identificare a imaginilor si obiectelor.
3) Este ideala pentru calatorii.
4) Hartia din care este confectionata dintr-un material gros, usor texturat, special pentru a permite colorarea.
5) Se usuca foarte repede si o poti lua de la capat oricand doresti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .