Treceți la conținutul principal

Carti pentru gradinita

Matei e pasionat de dinozauri, motiv pentru care am gasit o cărticică foarte frumos colorată pe această temă aparuta la editura GIRASOL.
Coloreaza silipeste - Dinozauri 1 are 12 pagini cu abţibilduri în care sunt prezentaţi  dinozauri, o imagine de colorat şi un loc de lipit. Ilustraţiile sunt foarte viu colorate, cartea este foarte bine tipărită din punct de vedere calitativ (hârtie şi cerneală), iar abţibildurile au lipiciul bun. Copilul este indemnat sa coloreze fiecare dinozaur in culorile indicate de liniile de contur. A învăţat care erau dinozaurii carnivori şi care erau cei ierbivori, precum şi diferenţele dintre ei. A învăţat chiar şi câteva denumiri de dinozauri, aşa dificile cum sunt.
Pentru inceputul gadinitei am ales cartea „Invata Jucandu-te CuMagneti! – Numerele”. Copii trebuie sa asocieze scrisul de pe magnet cu imaginea potrivita. Cartea contine 20 magneti cu cifre, paginile cartii sunt fabricate din carton tare, iar imaginile sunt vesele si au un colorit atractiv
Cartea dezvoltarea următoarelor abilități: recunoașterea cifrelor; recunoașterea simbolurilor matematice; dezvoltarea abilităților de calcul (adunare și scădere) pentru cei care au varsta avansata si coordonarea ochi-mână.


  Carti de joc pentru varsta 3-5 ani: Jocuri brici pentru pitici
Jocuri brici pentru pitici – Alfabetul animalelor cuprinde 28 de planse fata-verso cu literele alfabetului. Fiecarui cartonas ȋn parte ȋi corespunde o litera si un animal al carui nume ȋncepe cu litera respectiva. Literelor Q, W, X, Y le corespund cate un anotimp. Toate literele sunt scrise de tipar, astfel ȋncat cel mic sa le poata retine cu usurinta. Literele sunt scrise conform alfabetului limbii romane pentru ca vrem sa le ȋnvatam corect. Jocul mai cuprinde si 5 planse cu habitatul animalelor pe o parte si elemente specifice anotimpurilor pe cealalta parte. Tineti cont ca sunt format mic.

Idei de jocuri:
1. Animalele si habitatul lor – fiecarui animal ȋi corespunde un anumit habitat. Potriveste fiecare animal cu habitatul sau natural.
2. Animale domestice si salbatice – cele 28 de planse cuprind atat animale domestice, cat si salbatice. Separa animalele salbatice de cele domestice si pune-le pe plansa cu mediul ȋn care traiesc.
3. Plansele cu anotimpuri – gaseste cele 4 planse cu anotimuri, apoi cauta elementele specifice fiecarui anotimp. Vezi care sunt caracteristicile fiecarui anotimp si compara-le.
4. Literele alfabetului – poti pune literele ȋn ordinea alfabetica sau poti construi diferite cuvinte ȋncepand chiar cu numele tau.

Teenage Mutant Ninja Turtles - Sezonul 1

De cateva zile, Matei este Leonado din Teenage Mutant Ninja Turtles, asa ma pune sa-l strig!:) A dezvoltat o adevarata pasiune pentru cei patru eroi.
  

Povestea celebrelor testoase a început în 1984, când personajele au aparut într- o revista de benzi desenate, cu succes modest. Kevin Eastman si Peter Laird, doi talentati desenatori, au creat totul într-o dupa-amiaza a anului 1983, când mai mult în joaca au început sa schiteze personaje pe hârtie. Pe masura ce încercau noi si noi idei, Kevin a realizat o schita cu o broasca testoasa  razboinica. Cei doi si-au zis: “De ce nu?”.Au gasit numele - Testoasele Ninja, si pentru ca orice copil sa se identifice mai usor cu eroii, în stilul deja impus în banda desenata de personajele din Teen Titans, au hotarât ca povestea sa poarte numele Teenage Mutant Ninja Turtles, cu cei patru eroi: Michelangelo, Leonardo, Donatello, Raphael.
DVD-uri cu desene gasiti nenumarate pe LIBRIS la preturi foarte bune, asa ca ne-am conformat si am ales pentru zilele ploioase pe acesta - Teenage Mutant Ninja Turtles - Sezonul 1 -Dvd 6.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .