Treceți la conținutul principal

Carti pentru gradinita

Matei e pasionat de dinozauri, motiv pentru care am gasit o cărticică foarte frumos colorată pe această temă aparuta la editura GIRASOL.
Coloreaza silipeste - Dinozauri 1 are 12 pagini cu abţibilduri în care sunt prezentaţi  dinozauri, o imagine de colorat şi un loc de lipit. Ilustraţiile sunt foarte viu colorate, cartea este foarte bine tipărită din punct de vedere calitativ (hârtie şi cerneală), iar abţibildurile au lipiciul bun. Copilul este indemnat sa coloreze fiecare dinozaur in culorile indicate de liniile de contur. A învăţat care erau dinozaurii carnivori şi care erau cei ierbivori, precum şi diferenţele dintre ei. A învăţat chiar şi câteva denumiri de dinozauri, aşa dificile cum sunt.
Pentru inceputul gadinitei am ales cartea „Invata Jucandu-te CuMagneti! – Numerele”. Copii trebuie sa asocieze scrisul de pe magnet cu imaginea potrivita. Cartea contine 20 magneti cu cifre, paginile cartii sunt fabricate din carton tare, iar imaginile sunt vesele si au un colorit atractiv
Cartea dezvoltarea următoarelor abilități: recunoașterea cifrelor; recunoașterea simbolurilor matematice; dezvoltarea abilităților de calcul (adunare și scădere) pentru cei care au varsta avansata si coordonarea ochi-mână.


  Carti de joc pentru varsta 3-5 ani: Jocuri brici pentru pitici
Jocuri brici pentru pitici – Alfabetul animalelor cuprinde 28 de planse fata-verso cu literele alfabetului. Fiecarui cartonas ȋn parte ȋi corespunde o litera si un animal al carui nume ȋncepe cu litera respectiva. Literelor Q, W, X, Y le corespund cate un anotimp. Toate literele sunt scrise de tipar, astfel ȋncat cel mic sa le poata retine cu usurinta. Literele sunt scrise conform alfabetului limbii romane pentru ca vrem sa le ȋnvatam corect. Jocul mai cuprinde si 5 planse cu habitatul animalelor pe o parte si elemente specifice anotimpurilor pe cealalta parte. Tineti cont ca sunt format mic.

Idei de jocuri:
1. Animalele si habitatul lor – fiecarui animal ȋi corespunde un anumit habitat. Potriveste fiecare animal cu habitatul sau natural.
2. Animale domestice si salbatice – cele 28 de planse cuprind atat animale domestice, cat si salbatice. Separa animalele salbatice de cele domestice si pune-le pe plansa cu mediul ȋn care traiesc.
3. Plansele cu anotimpuri – gaseste cele 4 planse cu anotimuri, apoi cauta elementele specifice fiecarui anotimp. Vezi care sunt caracteristicile fiecarui anotimp si compara-le.
4. Literele alfabetului – poti pune literele ȋn ordinea alfabetica sau poti construi diferite cuvinte ȋncepand chiar cu numele tau.

Teenage Mutant Ninja Turtles - Sezonul 1

De cateva zile, Matei este Leonado din Teenage Mutant Ninja Turtles, asa ma pune sa-l strig!:) A dezvoltat o adevarata pasiune pentru cei patru eroi.
  

Povestea celebrelor testoase a început în 1984, când personajele au aparut într- o revista de benzi desenate, cu succes modest. Kevin Eastman si Peter Laird, doi talentati desenatori, au creat totul într-o dupa-amiaza a anului 1983, când mai mult în joaca au început sa schiteze personaje pe hârtie. Pe masura ce încercau noi si noi idei, Kevin a realizat o schita cu o broasca testoasa  razboinica. Cei doi si-au zis: “De ce nu?”.Au gasit numele - Testoasele Ninja, si pentru ca orice copil sa se identifice mai usor cu eroii, în stilul deja impus în banda desenata de personajele din Teen Titans, au hotarât ca povestea sa poarte numele Teenage Mutant Ninja Turtles, cu cei patru eroi: Michelangelo, Leonardo, Donatello, Raphael.
DVD-uri cu desene gasiti nenumarate pe LIBRIS la preturi foarte bune, asa ca ne-am conformat si am ales pentru zilele ploioase pe acesta - Teenage Mutant Ninja Turtles - Sezonul 1 -Dvd 6.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

PARCUL DE C’ARTE

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, propune bucureștenilor o modalitate plăcută și, totodată, inedită de petrecere a timpului liber, în zilele care urmează: PARCUL DE C’ARTE.
Evenimentul va avea loc în Parcul Drumul Taberei, la peluza de lângă scenă, începând de mâine și până duminică și este parte a celui mai mare Festival multicultural în aer liber, STRADA DE C’ARTE, ediția a VI-a, organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I”.
Toți participanții se vor bucura de zone de relaxare și lectură, ateliere de creație pentru copii, spectacole de teatru, recitale de poezie și jazz și proiecții de filme documentare. În plus, vor putea vizita târgul de carte în aer liber, care va reuni unele dintre cele mai importante edituri din România, fiecare având amenajat câte un stand. Pot fi regăsite aici toate genurile literare, de la beletristică şi literatură contemporană, până la cărţi de specialit…