Treceți la conținutul principal

Carti pentru gradinita

Matei e pasionat de dinozauri, motiv pentru care am gasit o cărticică foarte frumos colorată pe această temă aparuta la editura GIRASOL.
Coloreaza silipeste - Dinozauri 1 are 12 pagini cu abţibilduri în care sunt prezentaţi  dinozauri, o imagine de colorat şi un loc de lipit. Ilustraţiile sunt foarte viu colorate, cartea este foarte bine tipărită din punct de vedere calitativ (hârtie şi cerneală), iar abţibildurile au lipiciul bun. Copilul este indemnat sa coloreze fiecare dinozaur in culorile indicate de liniile de contur. A învăţat care erau dinozaurii carnivori şi care erau cei ierbivori, precum şi diferenţele dintre ei. A învăţat chiar şi câteva denumiri de dinozauri, aşa dificile cum sunt.
Pentru inceputul gadinitei am ales cartea „Invata Jucandu-te CuMagneti! – Numerele”. Copii trebuie sa asocieze scrisul de pe magnet cu imaginea potrivita. Cartea contine 20 magneti cu cifre, paginile cartii sunt fabricate din carton tare, iar imaginile sunt vesele si au un colorit atractiv
Cartea dezvoltarea următoarelor abilități: recunoașterea cifrelor; recunoașterea simbolurilor matematice; dezvoltarea abilităților de calcul (adunare și scădere) pentru cei care au varsta avansata si coordonarea ochi-mână.


  Carti de joc pentru varsta 3-5 ani: Jocuri brici pentru pitici
Jocuri brici pentru pitici – Alfabetul animalelor cuprinde 28 de planse fata-verso cu literele alfabetului. Fiecarui cartonas ȋn parte ȋi corespunde o litera si un animal al carui nume ȋncepe cu litera respectiva. Literelor Q, W, X, Y le corespund cate un anotimp. Toate literele sunt scrise de tipar, astfel ȋncat cel mic sa le poata retine cu usurinta. Literele sunt scrise conform alfabetului limbii romane pentru ca vrem sa le ȋnvatam corect. Jocul mai cuprinde si 5 planse cu habitatul animalelor pe o parte si elemente specifice anotimpurilor pe cealalta parte. Tineti cont ca sunt format mic.

Idei de jocuri:
1. Animalele si habitatul lor – fiecarui animal ȋi corespunde un anumit habitat. Potriveste fiecare animal cu habitatul sau natural.
2. Animale domestice si salbatice – cele 28 de planse cuprind atat animale domestice, cat si salbatice. Separa animalele salbatice de cele domestice si pune-le pe plansa cu mediul ȋn care traiesc.
3. Plansele cu anotimpuri – gaseste cele 4 planse cu anotimuri, apoi cauta elementele specifice fiecarui anotimp. Vezi care sunt caracteristicile fiecarui anotimp si compara-le.
4. Literele alfabetului – poti pune literele ȋn ordinea alfabetica sau poti construi diferite cuvinte ȋncepand chiar cu numele tau.

Teenage Mutant Ninja Turtles - Sezonul 1

De cateva zile, Matei este Leonado din Teenage Mutant Ninja Turtles, asa ma pune sa-l strig!:) A dezvoltat o adevarata pasiune pentru cei patru eroi.
  

Povestea celebrelor testoase a început în 1984, când personajele au aparut într- o revista de benzi desenate, cu succes modest. Kevin Eastman si Peter Laird, doi talentati desenatori, au creat totul într-o dupa-amiaza a anului 1983, când mai mult în joaca au început sa schiteze personaje pe hârtie. Pe masura ce încercau noi si noi idei, Kevin a realizat o schita cu o broasca testoasa  razboinica. Cei doi si-au zis: “De ce nu?”.Au gasit numele - Testoasele Ninja, si pentru ca orice copil sa se identifice mai usor cu eroii, în stilul deja impus în banda desenata de personajele din Teen Titans, au hotarât ca povestea sa poarte numele Teenage Mutant Ninja Turtles, cu cei patru eroi: Michelangelo, Leonardo, Donatello, Raphael.
DVD-uri cu desene gasiti nenumarate pe LIBRIS la preturi foarte bune, asa ca ne-am conformat si am ales pentru zilele ploioase pe acesta - Teenage Mutant Ninja Turtles - Sezonul 1 -Dvd 6.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .